A Tottenham osztrák védőt vett

2015. May 29. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Mauricio Pochettino
Meglepetésre a jövő szezonra egy osztrák válogatott játékossal erősített a Tottenham Hotspur labdarúgócsapata, amely öt évre szerződtette az 1. FC Köln 22 éves középső védőjét, Kevin Wimmert. A 187 cm magas játékos 2012-ben szerződött Kölnbe a LASK Linztől, a Bundesliga második osztályában jól szerepelt, így a 2014-15-ös szezonban 32 bajnokin is játszhatott az élvonalban.

“Kevin a kölni védelem alapemberévé vált már a feljutást kiharcoló tavalyi együttesben is, idén pedig, első Bundesliga-szezonjában kiemelkedően teljesített” – írta közleményében a Tottenham.

Az utánpótlás-válogatottak mellett egyszer a felnőttek között is bemutatkozhatott, még 2013 novemberében az Egyesült Államok ellen küldte pályára Marcel Koller szövetségi kapitány. Viszont nem felejtették el, mert most is tagja a június 14-i, Oroszország elleni moszkvai Európa-bajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapat keretének.

Amíg a Köln mindössze 250 ezer eurót fizetett érte, addig brit lapértesülések szerint a Spurs hatmillióért szerezte meg.

“A Tottenham egy hatalmas lehetőség a számomra, de sajnos nem lesz könnyű a búcsú” – nyilatkozta az osztrák futballista a Köln hivatalos honlapján. “Csodálatos pillanatokat értem át itt Németországban, beleértve a feljutás, majd az idei bennmaradás okozta eufóriát. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki segített nekem, főleg a klub rendkívüli támogatását. Köln fantasztikus szurkolótábora mindig is valami egészen különleges marad a számomra.”

A német klub vezérigazgatója, Jorg Schmadtke sajnálkozását fejezte ki Wimmer távozása miatt, de azt mondta, megérti, hogy ezt a lehetőséget nem hagyhatta ki.

A Spurs a hírek szerint hamarosan még egy játékost szerződtet, a Burnley csatárát, Danny Ingset, de az biztos, hogy a két új szerzemény még nem lesz ott a szombati, Sydney FC elleni bemutató mérkőzésen. Az ausztrálok győzelmére 5/1 az odds, a döntetlenre 7/2, míg a Tottenhem sikerére 4/9 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply