Suarezre sürgős szüksége van Uruguaynak

2014. June 15. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Luis Suarez
Három nap alatt jó pár meglepetés született a brazíliai világbajnokságon, ezek közül az egyik legnagyobb az uruguayiak veresége volt Costa Ricától.

 

A vb előtt a D jelű négyest tartották a halálcsoportnak, az általános vélekedés szerint az angol-olasz-uruguayi hármas küzdött volna a továbbjutást érő első két helyért, míg Costa Rica a szimpatikus vesztes szerepében csendesen búcsúzik a tornától a csoportkör után. A Costa Rica-iakkal a jelek szerint nem egyeztették előre ezt a forgatókönyvet, a közép-amerikai ország válogatottja váratlanul 3-1-re legyőzte Uruguayt és innentől akár a továbbjutásban is gondolkodhat, vagyis az angol-olasz duónak kötelező komolyan vennie.

Az uruguayiaknak pedig kötelező legyőzniük az angolokat és az olaszokat, máskülönben előfordulhat, hogy a halálcsoportban éppen ők hullanak el legelsőként. A folytatásban látványos feltámadásra lesz szükségük, ehhez pedig szinte bizonyosan be kell vetniük a liverpooli gólzsákot, Luis Suarezt, aki a torna előtt kisebb sérüléssel bajlódott, így Costa Rica ellen még pihentette őt a szakmai stáb.

Oscar Tabarez szövetségi kapitány talán már bánja korábbi döntését, de azt megígérte, hogy amennyiben a labdarúgó készen áll a játékra, az angolok ellen már nem hiányzik majd a pályáról.

“Suarez felépült a sérüléséből, másképp nem is lehetett volna a cserék közt az első meccsen. Meglátjuk, mikor tudjuk számításba venni a kezdőcsapatban, amint teljesen rendben lesz, azonnal pályára is fog lépni. Ő az egyik legfontosabb játékosunk, nagyon nagy szükség lenne rá az angolok ellen” – fogalmazott Tabarez.

A szövetségi kapitány elmondta: Costa Rica megérdemelt győzelmet aratott együttese ellen, és azt is elismerte, hogy továbbjutási esélyeik nagyságrendekkel csökkentek a vereséget követően.

“Az angolok nagyszerű válogatottal rendelkeznek, ellenük a legjobb teljesítményünkre lesz szükség. A következő napokban megpróbáljuk összeszedni magunkat, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a folytatásban” – tette hozzá Tabarez.

A csütörtöki meccs előtt az angol győzelemre 2.25 az odds, a döntetlenre 3.50, az uruguayiak sikerére 3.40 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply