Suarez: Tisztelnünk kell az angolokat

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Luis Suarez
Pikáns összecsapásra számíthat majd Luis Suarez, az angol Premier League-ben szereplő Liverpool csatára a szigetországi válogatott ellen, hiszen több klubtársa is meghatározó ember Roy Hodgson csapatában.

 

Ebből kifolyólag az uruguayi nemzeti együttes egyik legnagyobb sztárja a többi angol játékost is jól ismeri, hiszen már lassan három éve futballozik a világ egyik legjobb bajnokságában. Suarez szerint Hodgson, a “háromoroszlánosok” szövetségi kapitánya jó kis együttest rakott össze, hiszen a keretben a rutinos játékosok mellett fiatal tehetségek is helyet kaptak, így például három liverpooli, Jordan Henderson, Raheem Sterling és Daniel Sturridge.

“A mostani angol keretben jó egyensúly van a fiatalok és a tapasztaltak között, hiszen a korábbi években több olyan labdarúgó is helyet kapott a válogatottban, aki már jócskán túl volt élete legjobbján” – mondta az uruguayi gólzsák, aki a Liverpoolban Sturridge oldalán rohamozza az ellenfeleket. “Most olyan játékosok vannak a keretben, akik éhesek a sikerre, éppen ezért nekünk nagyon óvatosnak kell lennünk. Viszont vannak gyengeségeik, főleg a védelemben. Ezt az újságnak nem mondhatom el, de a válogatott öltözőjében meg fogom osztani a társaimmal.”

Suarez megemlítette Leighton Baines, az Everton labdarúgójának a nevét. A 29 éves bal oldali védőt a Premier League legjobb ballábas játékosának tartja Suarez, és a védelemben nyújtott teljesítményét is kiemeli, hiszen nem rohangál ész nélkül segíteni a támadásokat. A támadó külön kifejezte boldogságát Sterlinggel és Hendersonnal kapcsolatban, mert egy évvel ezelőtt még csak kevesen gondolták volna, hogy fontos tagjai is lehetnek akár hazájuk nemzeti együttesének.

A D-csoportban Uruguayon és Anglián kívül még Costa Rica és Olaszország szerepel. Suarezék június 14-én Costa Ricával kezdenek: győzelmüket 1.44 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.00, a közép-amerikaiak sikerére pedig 8.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply