Lahm készen áll a vébére

2014. June 11. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Philippe Lahm
Hat nappal a portugálok elleni világbajnoki nyitány előtt Philipp Lahm, a Bayern München német válogatott játékosa sajtótájékoztatón bejelentette, sérülése már a múlté, és minden akadály elhárult, pályára lépése elől a június 16-i összecsapáson.

 

A Kicker beszámolója szerint mielőtt még az újságírók bármit is kérdezhettek volna, Lahm beszámolt az egészségi állapotáról.

“Minden a legnagyobb rendben van, a lábam jó, nem kell aggódni miattam, készen állok a világbajnokságra” – jelentette ki a 30 éves játékos. Azzal kapcsolatban azonban semmit sem akart elárulni, hogy a védelemben vagy a középpályán számít rá Joachim Löw kapitány.

“A szakmai kérdésekben csak az edző dönthet, majd ő megmondja, hol lesz a helyem” – mondta Lahm, aki pályafutása nagy részében védőként szerepelt, de Pep Guardiola érkezésével a Bayernben már a középpályán kapott legtöbbször lehetőséget.

A németek győzelmére 2.25 az odds, a döntetlenre 3.30, míg Portugália sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni.

A válogatottban azonban alakulhat másként a helyzet, hiszen a védekező középpályás szerepére Sami Khedira mellett ott van Bastian Schweinsteiger is, így elképzelhető, hogy Lahmra ismét balhátvédként számít majd a szakvezetés.

“A portugálok elleni meccs azért is fontos, mert ha nem nyersz, akkor már a vébé elején komoly nyomás alá kerülsz a továbbjutás miatt” – magyarázta Lahm, akinek a viccelődésre is maradt ideje, amikor kijelentette, Cristiano Ronaldo biztosan kettőzött erővel készül, hogy végre egyszer sikert érjen el a német csapat ellen. Portugália a legutóbbi három tétmérkőzésen kikapott a németekről: a 2006-os vébén 3-1-re, a 2008-as Eb-n 3-2-re, míg a 2012-es Európa-bajnokságon 1-0-ra.

A német csapathoz kapcsolódó hír, hogy a pénteki, örmények elleni felkészülési mérkőzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Marco Reusnak nem kettő, hanem három hónapot kell kihagynia.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply