Idő kell az olasz hibák kijavítására

2014. June 11. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Cesare Prandelli
Cesare Prandelli szerint az olasz válogatott hasznosan töltötte az időt felkészülése során, azonban a komolyabb hibák kijavítására nem volt elég az elmúlt néhány hét.

 

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya a vasárnap lejátszott felkészülési meccs után nem volt maradéktalanul elégedett, elsősorban a védelmi hibák miatt aggódott. Az olasz csapat 5-3-as győzelmet aratott a brazil Fluminense fölött, ez volt a squadra azzurra első idei győzelme. Prandelli szerint azonban túl sok a hiba együttese játékában, ezek kijavítására nem lesz elég néhány nap.

“Ahhoz, hogy a komoly hibákat, a komoly kihagyásokat orvosolni tudjuk, több idő kell. Ami kevés idő a rendelkezésünkre állt, azt jól használtuk ki” – jelentette ki Prandelli, aki elsősorban a három kapott góllal nem volt elégedett.

“A Fluminense ellen 40 percig egyetlen kontrának sem adtunk teret. De amikor három gólt kap a csapat, akkor az okokat kell keresni. Viszont, ha ezek a hibák egyéni hibákból erednek, azt el kell fogadni, és persze igyekezni kell kijavítani a hibát” – jelentette ki Prandelli.

Ugyanakkor az angolok elleni első vb-meccs előtt Prandelli a támadójátékot dicsérte.

“Már a második percben befújták ellenük a második lest, míg a második játékrészben 20-30 méterrel feltoltuk a védekezésünket, ezzel nagy nyomást helyeztünk rájuk. Ebből a szempontból maximálisan elégedett vagyok” – mondta Prandelli.

Az olasz válogatott szombaton Manausban csap össze Angliával a világbajnokság csoportkörének első meccsén: az angolok sikerének az oddsa 3.00, a döntetlenre 3.00, az olaszok győzelmére 2.80 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply