Bayern: Müller és Lahm is hosszabbított

2014. June 11. Wednesday in Hírek, Német Bundesliga

Philipp Lahm
A német bajnok Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződést hosszabbított két alapemberével, Thomas Müllerrel és Philipp Lahmmal.

 

Müller iránt több európai élcsapat is érdeklődött, mivel a támadó Pep Guardiolánál nem volt állandó kezdő. A Manchester United angol sajtóhírek szerint komolyan fontolgatta a német megszerzését, aki öt évvel hosszabbította meg kontraktusát. Lahm, aki a védelemben és a középpályán is megállja a helyét, négy évvel hosszabbított, és a 30 éves védő a Bayernből kíván visszavonulni.

Mind a ketten a bajorok akadémiájáról kerültek fel az első csapatba, és bár Lahm két évet lehúzott kölcsönben a VfB Stuttgartnál, Müllerhez hasonlóan ő is egész karrierje során a Bayernt szolgálta.

“Ez lesz az utolsó szerződésem, a karrieremet a Bayern Münchennél fogom befejezni” – mondta Lahm. “Mindig is ez volt az álmom, és most örülök, hogy valóra is vált.”

“Örülök, hogy 2019-ig meghosszabbítottam a kontraktusom még a világbajnokság kezdete előtt” – nyilatkozta boldogan a támadó, aki Lahmhoz hasonlóan vélhetően fontos szerepet fog játszani Joachim Löw német szövetségi kapitány együttesében. “A klub meggyőzött arról, hogy jó helyem van, a jövőben nagyon fontos szerepeket szánnak nekem.”

Karl-Heinz Rummenigge klubelnök elmondta, nagyon örül a játékosok maradásának, mivel gyerekkoruk óta szolgálják az együttest, a jövőben pedig továbbra is meghatározó játékosokként számítanak rájuk. Rummenigge nyilatkozata végén sikeres vb-szereplést kívánt Lahméknak és a német válogatottnak.

Tom Starke, a Bayern 33 éves kapusa is hosszabbítani fog. A 33 éves labdarúgó csak cserekapusnak számít Manuel Neuer mögött, ettől függetlenül jól érzi magát Münchenben.

A Bayern címvédését 1.16 szorzóval lehet megjátszani, míg a Borussia Dortmund bajnoki címére 7.00 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply