Saha: Deschamps hibát követett el

2014. June 11. Wednesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Samir Nasri
Louis Saha, a francia válogatott korábbi csatára szerint Didier Deschamps hibát követett el azzal, hogy nem vitte magával a csütörtökön rajtoló világbajnokságra Samir Nasrit.

 

A Manchester City középpályására nem számít Deschamps, pedig alapembere volt az idén angol bajnokságot nyert együttesnek. Franck Ribery kiválása után sem küldött Nasrinak meghívót a szövetségi kapitány, és ez Saha szerint rossz döntés. Deschamps egyébként azért nem hívja a válogatott összetartásaira a játékost, mert a négy évvel ezelőtti vb-n magatartásbeli problémái voltak több honfitársához hasonlóan.

“Nagyon nehéz erről mit mondani, hiszen egy kiváló játékosról van szó, és a legjobbakat be szokták válogatni a keretekbe” – mondta Saha, aki karrierje csúcsán a Manchester Unitben is lehúzott négy szezont. “Talán korábban nem volt egyszerű szót érteni vele, de az elmúlt években sokat javult ezen a téren, ezt pedig a Manchester Citynél is bizonyította. Deschamps hozott egy döntést, ami szerintem rossz, mert Nasri tudott volna segíteni Franciaországnak abban, hogy minél jobban szerepelnek a tornán.”

Saha bízik a válogatottban annak ellenére, hogy sem Nasri, sem pedig Ribery nem lép pályára Brazíliában. A válogatottban 20 mérkőzésen négy gólig jutó csatár minimum elődöntőbe várja honfitársait, de a végső győzelemre nem lát reális esélyt, mivel igazi vezér nélkül ez nagyon nehéz lenne. Hozzátette, a portugál Cristiano Ronaldo lehet szerinte a torna legjobbja, illetve megemlítette, hogy a fiatalos angol válogatottra érdemes lesz odafigyelni.

Franciaország Svájccal, Ecuadorral és Hondurasszal szerepel egy négyesben, így a gallok számára gyakorlatilag kötelező a továbbjutás a csoportból. Vasárnap Hondurasszal kezd a Deschamps-csapat: győzelmére 1.33 az odds, míg a döntetlent 5.00, vereségüket pedig 13.00 szorzóval lehet megjátszani.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply