Spanyolország megérdemelte a kiesést

2014. June 19. Thursday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vicente del Bosque
A spanyol válogatott a második csoportkört követően elveszítette minden esélyét arra, hogy megvédje világbajnoki címét.

 

Két mérkőzés, két vereség – lesújtó mérleg a világbajnoki címvédőtől, és egyben azt is jelenti, hogy a spanyolok számára az ausztrálok elleni találkozó tét nélküli lesz, és annak lefújásakor véget is ér a torna.

A spanyolok Chile ellen egy pillanatra sem tudták ráerőltetni az akaratukat ellenfelükre, már az első félidőben két gólt kaptak, és erre eggyel sem sikerült válaszolniuk.

Vicente del Bosque szövetségi kapitány szerint csapata megérdemelten esett ki, mert Hollandia és Chile ellen is roppant gyengén játszott.

“Megérdemeltük a kiesést, ugyanakkor a játékosok mindent megtettek a pályán, végig hajtottak, és szerencsétlen gólokkal maradtak alul. Mindent megpróbáltunk, de mindkét ellenfelünk jobb volt nálunk. Nem gondoltam, hogy ez fog történni” – ismerte el sportszerűen a szakember.

Del Bosque hozzátette: a vb előtt esélyesnek érezte csapatát, mert a válogatottat jó játékosok alkotják, de a valóság mást mutatott. A kapitány azt is hozzátette, hogy hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni a kiesésből, nem hiszi, hogy végleg lezárult egy éra a spanyol futballban, és azt sem, hogy el kellene kapkodni a további lépéseket.

“Sok időnk van, hogy végiggondoljuk, mi a legjobb a spanyol focinak. Nem kell visszavonuláson, személycseréken gondolkodni, lépésről lépésre kell meghozni a megfelelő döntéseket” – tette hozzá Del Bosque.

Arra, hogy a spanyolok az utolsó meccsükön legyőzik Ausztráliát, 1.40 az odds, a döntetlenre 5.00, míg arra, hogy a szintén pont nélkül álló, így búcsúra kényszerülő Ausztrália diadalmaskodik a tét nélküli összecsapáson, 9.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply