A hollandok nem elégedettek magukkal

2014. June 19. Thursday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Robin van Persie
Robin van Persie örült neki, hogy sikerült fordítani Ausztrália ellen, ám a támadó a mutatott játék kapcsán nem tudott lelkesedni.

 

A holland labdarúgó-válogatott első meccsén nagyon simán legyőzte a címvédőt, Louis van Gaal gárdája hátrányból felállva 5-1-re nyert az azóta már kiesett Spanyolország ellen. A Manchester United támadója bekezdett a vb-n, a 44. percben kezdte a holland gólgyártást, majd a negyedik találat is az ő nevéhez fűződött. Hollandia szerdán folytatta szereplését a tornán, Ausztrália ellen mindenki papírforma győzelmet várt az oranjétól.

Azonban a szerdai összecsapás sokkal nehezebbre sikerült, mint arra maguk a hollandok készülték, Arjen Robben vezető góljára ugyanis kétszer válaszolt Ausztrália, és ezzel megfordította a meccset. Van Gaal gárdája nagy nehézségek árán, jókora szerencsével, végül ismét vezetéshez jutott, és a 3-2-es győzelem a hollandok továbbjutását eredményezte.

A meccs után a harmadik gólját jegyző Van Persie egyáltalán nem volt elégedett a mutatott teljesítménnyel.

“Az első félidőben szörnyen gyengén játszottunk, de itt a vb-n nem is lehet mindig tökéletesen játszani. Sokat elmond ugyanakkor rólunk, hogy az ausztrál vezetés után vissza tudtunk vágni, és megfordítottuk a meccset” – jelentette ki Van Persie.

A hollandok támadója az ellenfelet ugyanakkor dicsérte, kiemelve, hogy nagy meglepetést jelentett az ausztrálok pontos és lelkes játéka.

A csoport másik meccsén Chile 2-0-ra legyőzte Spanyolországot, így a hollandok és a dél-amerikaiak az utolsó meccsen a csoportgyőzelemért szállnak harcba június 23-án: a hollandok sikerének az oddsa 2.60, a döntetlenre 3.40, a spanyolok győzelmére 2.90 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply