Sorsdöntő lesz a horvát-kameruni csata

2014. June 15. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Samuel Eto'o
A horvát labdarúgó-válogatott középpályása, Luka Modric várhatóan felépül a soron következő, csütörtöki, Kamerun elleni csoportmérkőzésre.

 

A Real Madrid játékosa még a brazilok elleni nyitányon szenvedett lábsérülést, de a vizsgálatok se törést, se szalagproblémát nem mutattak ki. Ugyancsak ott lehet a kezdőcsapatban Mario Mandzukic, a Bayern Münchent minden bizonnyal a nyáron elhagyó támadó eltiltás miatt nem játszhatott a házigazda ellen.

Niko Kovac szövetségi kapitány az egynapos elégedetlenség után kijelentette, nem hajlandó többet foglalkozni a nyitómérkőzés bíráskodásával.

“Elég volt, nem akarok róla beszélni többet. Elvesztettünk három pontot, de most már szeretnék előre tekinteni, és a következő ellenfélre, Kamerunra összpontosítani. A mutatott játék alapján igenis optimisták lehetünk, jól, taktikusak futballoztunk, ha így folytatjuk, akkor meglehet a továbbjutás” – mondta.

Kovac hozzátette, egy olyan vereség után, mint a Brazília elleni sokkal jobb a hangulat, mintha bűnrossz játékkal kaptak volna ki. A szakvezető két nap pihenőt adott játékosainak, hogy kicsit kikapcsolódjanak, és 48 órával később ismét harapósan, a játékot élvezve kezdjék meg a ráhangolódást az újabb csatára.

A szakember szerint le a kalappal Nikica Jelavic teljesítménye előtt, de Mandzukic visszatérése sokat lendíthet a játékon.

Ivica Olic elismerte, hogy a csapatot nagyon frusztrálta a nyitómérkőzésen elszenvedett 3-1-es vereség, de azt tagadta, hogy a csapat kishitű lenne. “Éppen ellenkezőleg, ez a mérkőzés bebizonyította, hogy még a legjobb válogatottakkal is megbirkózhatunk, ha harcolunk. Kamerun ellen nem gondolunk a vereségre. Nincs ha és nincs de: győznünk kell!”

Hasonlóképpen vélekedik Samuel Eto’o is, a kameruniak ugyanis szintén vereséggel nyitottak, Mexikó 1-0-ra verte az afrikai együttest. “Győzni akartunk, de Isten másképp rendelte. Szerinte ha jó napot fogunk ki, bárkit legyőzhetünk. Mindent elkövetünk a horvátok ellen, de nem lesz könnyű, hiszen mindkét válogatott ugyanolyan helyzetben van” – nyilatkozta a Chelsea csatára.

Horvátország győzelmére 1.75 az odds, a döntetlenre 3.75, míg a kameruniak sikerére 5.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply