Algériát inspirálja a vb-nyitómeccs

2014. June 15. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Saphir Taider
Kedden a titkos favoritként is emlegetett Belgium ellen kezdi meg világbajnoki szereplését az algériai labdarúgó-válogatott.

 

A csapat egyik legjobbja, az olasz Interben légióskodó középpályás, Saphir Taider szerint a nyitómérkőzés arra inspirálja társaival együtt, hogy a lehető legjobb formában lépjen pályára.”Láttuk a brazil-horvát mérkőzést, és nagyon fellelkesített bennünket, amit láttunk” – nyilatkozta az algériai szövetség hivatalos honlapján.

“Nagyon magas szintű futball volt, egyértelmű, hogy a világbajnokság semmilyen más viadalhoz nem hasonlítható. Ez egy újabb ok arra, hogy mindent megtegyünk majd a pályán, betartva szigorúan az edzői utasításokat. Nem szabad kihagyni egyetlen aprócska lehetőséget sem a csoportkör három mérkőzésén.”

Taider elmondta, nem érzi sem előnynek, sem hátránynak, hogy Belgium ellen kell kezdeni, a sorsolás tudatában már az európai ellenfélre készültek. A csapat négy mérkőzés óta veretlen, a tavaly novemberi vb-selejtező visszavágón Burkina Fasót 1-0-ra verte, márciusban Szlovénia ellen nyert 2-0-ra, a vb előtt közvetlenül pedig előbb Örményországot (3-1), majd Romániát (2-1) győzte le.

Taider elégedettségének adott hangot, hozzátéve, hogy amióta elkezdték a felkészülést, jól érzi magát a válogatottnál, és szerencsére sok pozitívum elmondható csapattársairól, illetve az eredményekről is. A keddi nyitányon az észak-afrikaiak győzelmére 8.50 az odds, a döntetlenre 4.20, míg Belgium sikerére 1.50 szorzóval lehet fogadni.

A belgák kapusa, az előző szezonban az Atlético Madriddal spanyol bajnoki címet nyert Thibaut Courtois úgy véli, hogy válogatottja képes lehet akár a negyeddöntőig is eljutni. A 12 év távollét után ismét vb-résztvevő együttes kiváló játékosokból áll, és Eden Hazard, Vincent Kompany és Romelu Lukaku vezetésével van is esélye a továbbjutásra a H csoportból, ahol még Oroszország és Dél-Korea lesz az ellenfél.

“A legfontosabb, hogy két lábbal álljunk a földön. Ha továbbjutunk a csoportból, de kikapunk egy jobb csapatból, akkor már elértük a célunkat. De sikernek csak a negyeddöntőt mondanám. Vagy a még ennél is jobb eredményt” – tette hozzá Courtois.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply