Costa Rica már az egyenes kieséses szakaszról beszél

2014. June 15. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Oscar Tabarez
Az uruguayiak szövetségi kapitánya, Oscar Tabarez szerint olyan hibákat követtek el, amiket ritkán szoktak a Costa Rica ellen 3-1-re elveszített vébémeccsen, a Costa Rica-i Joel Campbell pedig már abban bízik, hogy ott lesz csapata az egyenes kiesés szakaszban.

 

Costa Rica a labdarúgó-világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva legyőzte a legutóbbi vébé elődöntősét, a kétszeres világbajnok Uruguayt, amelyben a sérüléssel bajlódó Luis Suárez nem lépett pályára. Ez meg is látszott a támadójátékukon az uruknak, ennek ellenére Cavani tizenegyesével ők szereztek vezetést. A jóval esélytelenebb Costa Rica azonban egyáltalán nem adta fel, és az 54. percben az Arsenal játékosa, Campbell révén egyenlíteni tudott, majd három perccel később Duarte a vezetést is megszerezte a közép-amerikai együttesnek. A slusszpoén a 84. percben jött, amikor Urena beállította a 3-1-es végeredményt, a világbajnokság eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva.

Óscar Tabárez, az uruguayiak szövetségi kapitánya szerint az ellenfél uralta a játékot. “Olyan érthetetlen hibákat követtünk el, amire évek óta nem volt példa. Pedig nagyon sokat beszéltünk a holland-spanyol meccs tanulságairól. Costa Rica nagyon jól védekezett a második félidőben, uralta a játékot, és nemcsak az eredményesség tekintetében, hanem taktikailag is” – mondta a szakember, majd hozzátette, hogy az ellenfél kapusa, Keylor Navas is remekül védett.

A mérkőzés legjobbjának Joel Campbellt választották, a 22 éves csatár reméli, hogy ezek után Costa Rica továbbjut a csoportból. “Biztos vagyok benne, hogy ott leszünk az egyenes kiesés szakaszban. Egy pillanatig nem hittem, hogy kikaphatunk, mérhetetlenül boldog vagyok” – nyilatkozta az Arsenal csatára, aki a legutóbbi szezont kölcsönben a görög Olimpiakosznál töltötte.

Arra, hogy Uruguay így is megnyeri a világbajnokságot, 67.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply