Sokat tanult a vb-n az ausztrál válogatott

2015. January 13. Tuesday in Egyéb, Hírek

Tommy Oar
Kicsit megilletődött kezdés után nagyarányú győzelemmel kezdte meg Ázsia-kupa-szereplését az ausztrál labdarúgó-válogatott. A hazai pályán szereplő együttes ugyan gyorsan hátrányba került Kuvait ellen, végül 4-1-re nyert, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

 

Magyar idő szerint kedd délelőtt Omán ellen már a biztos negyeddöntős hely is meglenne, az ausztrálok győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.75, míg a közel-keleti csapat sikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni. A felek korábban hétszer játszottak egymással, három ausztrál siker és három döntetlen mellett Omán egyszer győzött, még 2011. november 11-én egy hazai vb-selejtezőn 1-0-ra.

Az Ázsia-kupákon is egyszer futottak össze, az ausztrálok bemutatkozó tornáján, 2007-ben úgy alakult ki az 1-1-es végeredmény, hogy Badar al-Maimani 32. percben szerzett góljára Tim Cahill a 92. percben válaszolt.

Omán a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csupán egyet nyert meg – tavaly novemberben Kuvaitot verte 5-0-ra -, három döntetlen mellett négyszer kikapott, legutóbb éppen az első Ázsia-kupa-mérkőzésén 1-0-ra a Koreai Köztársaságtól.

Az ausztrálok szövetségi kapitánya, Ange Postecoglou előre jelezte, szeretné forgatni csapatát, és pihentetni a legjobbakat, így a keddi mérkőzésen biztosan lesznek változások a nyitóösszecsapás kezdő tizenegyéhez képest.

“A világbajnokságon a saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy kell a pihenés. Akkor a spanyolok elleni harmadik mérkőzésre teljesen kimerültek a kulcsembereink. Nem eshetünk ugyanebbe a csapdába, de azt sem szeretnénk, ha a szurkolók úgy éreznék, nem veszünk minden mérkőzést egyformán komolyan. Nekünk nagyon fontos az Omán elleni csata” – jelentette ki a szakvezető, aki a csapatkapitány Mile Jedinakra sérülés miatt nem számíthat.

Ausztrál sajtóértesülések szerint Jedinak helyére Mark Milligan kerül, de elképzelhető, hogy Nathan Burns, Tommy Oar és Mark Bresciano is kezdőként lép pályára.

“Nagyon örültünk annak a teljesítménynek, amit pénteken nyújtottunk, és még azt hiszem, tudunk is ezen javítani. Szeretnénk lendületben maradni” – mondta Postecoglou.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply