Sok a sérült a török válogatottnál

2014. October 9. Thursday in Egyéb, Hírek

Arda Turan
Kiválóan kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a cseh labdarúgó-válogatott, óriási meglepetésre, bravúros, 2-1-es győzelmet aratott a világbajnoki bronzérmes Hollandia ellen. Pénteken Törökországban lép pályára a csapat, és nehéz mérkőzés elé néz, a hazaiak ugyanis Izlandon szenvedtek 3-0-s vereséget a kvalifikáció nyitókörében.

 

Pavel Vrba szövetségi kapitány azonban plusz motivációt kapott az egyik hazai sörgyártól, a felajánlás szerint amennyiben a cseh válogatott Törökország, illetve hétfőn Kazahsztán ellen négy vagy hat pontot szerez, úgy a novemberi, Izland elleni mérkőzésre jegyet váltó szurkolók ingyen sörben részesülnek. Ha viszont a csapat négynél kevesebb pontot szerez, akkor Vrba kapitány bevállal egy műszakot a sörgyárban

A Viktoria Plzen egykori edzője nagyon magabiztosan tekint a két összecsapás elé. “Hittem a csapatban a hollandok elleni összecsapás előtt is, miért ne tenném ugyanazt most?” – mondta.

A két csapat utoljára 2008-ban játszott egymással tétmérkőzést, az Európa-bajnokság utolsó csoportfordulójában a törökök úgy nyertek 3-2-re, hogy a 87. percben még a csehek vezettek 2-1-re. Győzelmével Törökország továbbjutott csoportjából, Csehország pedig kiesett. Azóta két barátságos mérkőzést vívtak: 2010-ben a törökök 2-1-re, tavaly a csehek 2-0-ra nyertek.

A jelenlegi keretekben mindössze ketten maradtak a hat évvel korábbi csatából. A vendégeknél Tomas Necid 2012 májusa óta először léphet pályára a nemzeti csapatban. A törökök viszont aggódhatnak, ugyanis Arda Turan és Mehmet Topal szereplése sérülés miatt kérdéses.

De az is csak a héten derült ki, hogy a Fenerbahce kapusa, Volkan Demirel sérvproblémák miatt nem áll rendelkezésre, sérülés miatt pedig elhagyta az edzőtábort a Galatasaray csatára Burak Yilmaz, a Besiktas támadója, Mustafa Pektemek, a Bayer Leverkusen védője, Ömer Toprak és csapattársa, a középpályás Hakan Calhanoglu is, ők jövő kedden Lettország ellen sem léphetnek pályára.

Törökország hazai győzelmére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.30, míg Csehország idegenbeli sikerére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply