Di Matteót nem zavarják a magas elvárások

2014. October 9. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Roberto di Matteo
A Bundesliga-idényt a vártnák gyengébben kezdő Schalke vezetése a héten jelentette be, hogy Roberto di Matteo veszi át a csapat irányítását.

 

Di Matteo a gyenge kezdés után menesztett Jens Keller helyét vette át a Schalke kispadján, s a hét elején történt bejelentés után szerdán hivatalos sajtótájékoztatón is bemutatkozott a szurkolóknak. Az olasz szakembertől azt várják, hogy új lendületet hoz a 11. helyen tanyázó együttesbe, és vele gyorsan megkezdi a felzárkózást a Schalke.

A bemutatkozás során Di Matteo kijelentette: tisztában van azzal, hogy mit várnak tőle a szurkolók, a Schalke az utóbbi években rendszeres résztvevője volt a Bajnokok Ligájának, és a vezetők azért igazolták le, mert a következő években is BL-csapatot szeretnének Gelsenkirchenben.

“Tudom, hogy nagyon az elvárások, de 24 éve élek a labdarúgásban, dolgoztam Svájcban, Olaszországban, Angliában, és úgy gondolom, kellő tapasztalatom van abban, hogy kezelni tudjam az elvárásokat. A klub vezetése Bajnokok Ligája-indulást szeretne elérni, és ugyanez az én célom is” – jelentette ki Di Matteo.

A Chelsea-t története első BL-diadalára vezető szakember elmondta: a sikerek titka a védekezés javítása lesz, ugyanakkor biztos benne, hogy nem válik unalmassá a csapat játéka.

“Az első benyomásom szerint a támadójátékunkkal nincs gond, de védekezésben vannak problémáink. Ezen szeretnénk javítani, az egész csapatnak együtt kell védekeznie. Ha megnézik az előző csapataimat, rendre sok gólt lőttek, megpróbálunk egyensúlyt találni a védekezés és a támadás között” – így a vezetőedző.

A Schalke október 18-án a Hertha BSC-t fogadja. A hazai győzelemre 1.72 az odds, a döntetlenre 3.75, a 12. helyen álló Hertha diadalára 4.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply