Soha nincs nyugalom a szerb futballban

2016. March 24. Thursday in Egyéb, Hírek

Branislav Ivanovic
Bárki is legyen a szerb szövetségi kapitány, soha nem lesz nyugodt az élete.

A hihetetlen sok tehetséggel együtt olyan önérzet is párosul, amely megnehezíti a munkát. Ezt érezheti Radovan Csurcsics is, aki miután kihirdette keretét, két olyan játékostól is kőkemény támadást kapott, akik nem szerepelnek a terveiben.

A Southamptonban futballozó Dusan Tadics jelezte, amíg Csurcsics a kapitány, ne is küldjön neki meghívót, mert nem hajlandó a válogatottban játszani.

“A világ legerősebb bajnokságában játszom, második éve a Premier League öt legkreatívabb játékosa közé tartozom. Ehhez képest a sajtóból kell megtudnom, hogy nem számít rám. Legalább felhívhatott volna. Ez a helyzet megalázó és lekezelő” – dühöngött Tadics.

Csatlakozott hozzá az Ajaxban profiskodó középpályás, Nemanja Gudelj is, aki ugyancsak kemény hangon kritizálta a szakvezetést.

“Olyan játékosok játszanak, akik cserék a klubjaikban, vagy a lelátókról nézik a meccseket. Hogyan lehetséges ez? Mindig 300 százalékot adtam magamból, mások viszont szórakozni jöttek. Úgy látszik, Csurcsicsnak ez nem fontos” – mondta.

Ezek után kíváncsian várja mindenki, mire lesz képes az együttes, először szerda este Poznanban, ahol a lengyelekkel csap össze. A hazaiak győzelmére a szorzó 2.00, a döntetlenre 3.30, míg Szerbia idegenbeli sikerére 3.80.

A két válogatott korábban 25-ször mérkőzött meg egymással, a mérleg kiegyenlített, 9-9 győzelem és 7 döntetlen született eddig. A legutóbbi összecsapáson, 2010. június 2-án nem született gól, azt megelőzően 2008 decemberében a lengyelek Antalyában 1-0-ra győztek Rafal Boguski góljával.

A csapatkapitány, Branislav Ivanovics szerint ez most több lesz egy barátságos mérkőzésnél: “Ez az összecsapás az első lépés lesz egy új úton. Szeretnénk megmutatni, hogy tisztában vagyunk vele, mi vár ránk szeptembertől, és hogy mindannyian ott akarunk lenni a vébén” – mondta.

Szerbia a lengyelországi meccs után március 29-én Észtország ellen, Tallinnban lép majd pályára.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply