Scolari nem okozott meglepetést

2014. May 7. Wednesday in Egyéb, Hírek

Óriási érdeklődés, 866 újságíró előtt hirdette ki véglegesnek vélt 23 fős világbajnoki keretét Luiz Felipe Scolari, a házigazda brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Daniel Alves

Végleges a brazil keret, Scolari nem okozott meglepetést.

A szakember komolyabb meglepetést nem okozott a névsorral, amelyben öten maradtak a legutóbbi vébéről, Julio Cesar, Thiago Silva, Dani Alves, Maicon és Ramires már a Dél-Afrikai Köztársaságban is tagja volt az együttesnek. A tavalyi Konföderációs Kupa-győztes együttesből tizenhatan maradtak.

Scolari hosszas hezitálás után úgy döntött, hogy kihagyja a keretből Dedét és Mirandát, helyükre Hernanes és Henrique került be. “Nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy Miranda vagy Henrique mellett döntsek, de végül az Atlético Madrid középső védőjét hagytam ki. Azért döntöttem a nápolyi Henrique mellett, mert szeretem a játékstílusát” – mondta Scolari.

A szakember a várakozásoknak megfelelően nem számított olyan ismert játékosokra, mint a bő keretben lévő Alexandre Pato, Kaká, Ronaldinho vagy éppen Lucas Leiva.

A brazil csapat június 12-én a horvátok ellen játssza a világbajnokság nyitómérkőzését, a házigazda győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.25, míg Horvátország sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni. A csapat még Mexikóval és Kamerunnal szerepel azonos csoportban.

A keret május 26-án kezdi meg a felkészülést a Rio de Janeiro mellett Terezópolisban, a vébéig két edzőmérkőzést vív: június 3-án Panama, június 6-án Szerbia ellen.

A brazil keret:

  • kapusok: Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro)
  • védők: David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Henrique (Napoli), Maicon (AS Roma), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain)
  • középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Inter)
  • csatárok: Hulk (Zenit), Bernard (Sahtar Donyeck), Neymar (Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply