Bajnoki cím közelében a Manchester City, megmenekült a Sunderland

2014. May 8. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

A Manchester City Edin Dzeko duplájának is köszönhetően magabiztosan, 4-0-ra nyert a vendég Aston Villa ellen az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából elhalasztott, és szerdán pótolt mérkőzésén.

 

Manuel Pellegrini együttese így a hétvégi záróforduló előtt a tabella élére állt, és ha vasárnap hazai pályán pontot szerez a West Ham United ellen, vagy a második Liverpool nem nyer, akkor bajnok lesz. A csapat hőse egyértelműen a bosnyák Dzeko, aki a legutóbbi fordulóban az Everton otthonában 3-2-re megnyert összecsapáson is kétszer volt eredményes. Érdekesség, hogy a negyedik gólt szerző elefántcsontparti Yaya Touré immáron 20 találatnál jár a bajnokságban, ezzel a Premier League történetének második középpályása lett, aki eléri ezt a számot. Ez eddig csak a Chelsea-t erősítő Frank Lampardnak sikerült a 2009/10-es idényben.

A fantasztikus hajrát bemutató Sunderland bebiztosította első osztályú tagságát azzal, hogy hazai pályán 2-0-ra nyert a sérült Gera Zoltánt nélkülöző West Bromwich ellen. Gustavo Poyet együttese sokáig sereghajtó volt a Premier League-ben, azonban legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén begyűjtötte a három pontot – többek között a Chelsea és a Manchester United otthonában is győzni tudott – erre 2000 decembere óta nem volt példa a klub történetében. A Sunderland sikere egyben azt is jelenti, hogy a már búcsúzott Cardiff City és a Fulham mellett szinte biztos, hogy a Norwich City lesz a harmadik kieső.

Premier League:

A 29. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Manchester City-Aston Villa 4-0 (0-0)

A 28. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Sunderland-West Bromwich Albion 2-0 (2-0)

…………………………….

sgg \ gry

MTI 2014. május 7., szerda 22:56

Related Articles

Leave a Reply