Scolari nem mond le

2014. July 14. Monday in Egyéb, Hírek

Luiz Felipe Scolari
Az elveszített bronzmérkőzés után a brazil válogatott szövetségi kapitánya kijelentette: a szövetség kezébe adja a döntést a jövőjéről.

 

A németektől elszenvedett történelmi 1-7, majd a hollandok elleni kilátástalan játék, és sima vereség (0-3) után sokan azt gondolták, Luiz Felipe Scolari a vb végeztével lemond szövetségi kapitányi posztjáról. Nem így történt, a szakvezető kijelentette, hogy amennyiben lehetőséget kap a brazil szövetségtől, folytatná a munkát.

“Elkészítem a beszámolómat, és elmondom a szövetség elnökének, hogy szerintem mi volt a gond a világbajnokságon, és ezután ő dönt a jövőmről. Egy éve megnyertem a csapattal a Konföderációs Kupát. Nem hiszem, hogy az edzővel van a gond, inkább az a probléma, hogy nagyon fiatal csapatunk van” – mondta Scolari, majd hozzátette: a brazil futball most nem termel ki elég tehetséges játékost, ezért akárki is lépne a helyébe, ugyanolyan nehéz dolga lenne, mint neki.

A brazil szövetségben a hírek szerint nem neheztelnek Scolarira, és bár úgy értékelik, hogy követett el hibákat az edző, ettől még értékes szakembernek tartják és összességében elégedettek a munkájával.

A 34 éves kapus, Julio Cesar ugyanakkor bejelentette, hogy nem véd tovább a válogatottban, átadja a helyét a fiatalabbaknak. Ugyanígy döntött Fred, a brazilok 30 éves támadója is, aki rengeteg kritikát kapott a szurkolóktól, folyamatosan fütyülték honfitársai a meccseken, így a vb végén már nem is kapott játéklehetőséget Scolaritól.

Arra, hogy a brazilokat a vb-bronzmeccsen legyőző Hollandia nyeri a 2016-os Európa-bajnokságot 10.00 az odds, míg a selecaót 7-1-re lelépő németek diadalára 4.50 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply