Trapattoni megvédte Prandellit

2014. July 14. Monday in Egyéb, Hírek

Cesare Prandelli
Az olasz válogatott jól kezdte a világbajnokságot, de csalódást keltően fejezte be azt, miután nem tudott bejutni a nyolcaddöntőbe.

 

Az angolok elleni mérkőzésen aratott 2-1-es győzelem után Olaszországban a 2006-oshoz hasonló menetelésről ábrándoztak a szurkolók, ám Costa Rica és Uruguay ellen nem sikerült hasonló teljesítményt nyújtania a squadra azzurrának, így két vereséggel csak a csoport harmadik helyén végzett a csapat.

Az olaszok élesen bírálták Cesare Prandelli szövetségi kapitányt, a szakma azonban kiállt mellette, Giovanni Trapattoni szerint kollégája a világbajnokságig jó munkát végzett.

“Prandelli a vb-ig jól dolgozott. Az edzők abból az anyagból dolgozhatnak, ami rendelkezésükre áll, Brazíliában talán szerencséje sem volt. Az ellenfeleink atletikusabbak voltak, és erre nem tudtunk megfelelően reagálni. A játékosok nem hozták azt a formát, amit vártunk tőlük” – mondta Trapattoni, aki saját pályafutásából azt a példát hozta fel, hogy ő is veszített már BL-döntőt úgy, hogy Michel Platini és Zbigniew Boniek is a csapatát erősítette.

Prandelli a vb-kiesés után azonnal lemondott posztjáról, és nem sokkal később kinevezték a Galatasaray vezetőedzőjévé. Arra, hogy az olasz válogatott 2016-ban Európa-bajnokságot nyer, 11.00 az odds, míg a németek aranyérmére 4.50, a spanyolok címvédésére 6.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply