Scolari brazil-portugál döntőről álmodik

2014. June 10. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Luiz Felipe Scolari
A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari arról álmodik, hogy egy érzelemdús döntőt vívhat majd a csütörtökön kezdődő világbajnokságon. Ehhez csak az kellene, hogy jelenlegi csapata mellett bejusson a fináléba Portugália is.

 

A szakember elmondta, az ibériai válogatotthoz egész életen át tartó kapcsolat fűzi azzal, hogy 2003 és 2008 között a csapat élén dolgozhatott, és a 2004-es Európa-bajnoki döntő után 2006-ban vb-elődöntőig vezette Cristiano Ronaldóékat.

A 65 éves szakember a 2002-ben Brazíliával megnyert vb-arany után szerződött Portugáliába, majd a Chelsea (2008-2009), az üzbég Bunyodkor (2009-2010) és a brazil Palmeiras (2010-2012) után ült le ismét a brazil nemzeti csapat kispadjára.

“A brazil-portugál lenne a tökéletes finálé. Hogy miért? Mert Portugáliához nagyon sok szép emlék köt, életre szóló barátságokat kötöttem, és életem legszebb pillanatai közül sokat ott élhettem át” – nyilatkozta Scolari a Mirrornak.

A szakember elmondta, annak ellenére, hogy őt sokat kritizálták, amiért nem épít be új embereket a csapatba, a jelenlegi portugál kapitány is a rutinos játékosokra épít. A jelenlegi 23-as keretben ugyanis kilencen is vannak, akiknek annak idején a brazil szakember volt az edzőjük.

“A szívem nagy része Brazíliáé, de nagyon fontosak az olasz gyökereim is. De Portugália teljesen más. Sokkal több egy munkahelynél, ahol pár évig dolgoztam. A nagyobbik fiam ott végezte el a tanulmányait, ott nősült meg, azaz a családom egy része Portugáliában is él.”

A két csapat akkor találkozhatna a döntőben, ha egyikük csoportelsőként, a másik csoportmásodikként jut tovább. Brazíliának Mexikón, Kamerun és Horvátország ellen kell kiharcolnia a továbbjutást. a magyar idő szerint csütörtök esti nyitómérkőzésen a házigazda győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.50, míg a horvátok sikerére 11.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply