Samaras szerint megérdemelt a görög továbbjutás

2014. June 27. Friday in Hírek, Világbajnokság 2014

Giorgos Samaras
Japán veresége Kolumbiától eldöntötte, hogy a C jelű csoport második helyről a görög-elefántcsontparti mérkőzés dönt, amelyen a csapatok álmosan kezdtek, de végül a vb eddigi legdrámaibb véghajráját hozta az összecsapás.

 

A mérkőzés hosszabbításában jogos tizenegyeshez jutott az európai együttes, melyet a sértett Jorgos Samaras helyezett hálóba. Ezután már sem ideje, sem ereje nem maradt az afrikaiaknak a végeredmény befolyásolására, így – egy kis képzavarral élve – a görögök kiénekelték a sajtot az elefántok szájából.

Samaras, a mindent eldöntő büntetőt értékesítő csatár ekképpen nyilatkozott az izgalmakkal teli véghajrá után:

“Azt hiszem, a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk. Elefántcsontpart nem igazán dolgozott ki lehetőségeket, míg a mi csapatunk háromszor is eltalálta a kapufát. Az utolsó tizenöt-húsz percben mindent beleadtunk, végül Isten és a szerencse a mi pártunkra állt” – fejtette ki a görög csatár, majd az értékesített büntetőről beszélt:

“Semmire sem emlékszem a tizenegyesből, áramszünet volt a fejemben. Csak arra összpontosítottam, hogy értékesítsem a büntetőt” – mondta a meccs legjobbjának választott Samaras.

A csatár karrierjében is fordulatot hozhat a görög siker, miután 8 év után nem hosszabbították meg szerződését a skót topklubnál a Celticnél. Az Everton menedzsere, Roberto Martinez fél szemét a csatáron tartja, és nem tartja kizártnak, hogy ő lehet a megoldás a liverpooli csapat csatárhiányára. Amennyiben összejön az üzlet, Garreth Barry és Romelu Lukaku után Samaras lehet tehát a következő, aki újjászülethet a Mersey partjának kék színű oldalán.

A görögök Costa Rica ellen próbálják majd kiharcolni a negyeddöntőbe jutást. Costa Rica renes játékidőben elért sikerének az oddsa 2.50, a döntetlen szorzója 3.20, Görögország 90 perc alatt elért sikerére 3.20 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply