Rooney helyettese Cahill lesz

2016. March 26. Saturday in Egyéb, Hírek

Gary Cahill
Az angolok bejelentették, hogy Gary Cahill lesz a válogatott csapatkapitánya a németek elleni összecsapáson. A Chelsea védője három éve nem lépett pályára a Nationalelf elleni utolsó mérkőzésen.

Az angol válogatott kénytelen nélkülözni csapatkapitányát a soron következő felkészülési mérkőzéseken, Wayne Rooney ugyanis sérülés miatt nem bevethető. A Manchester United csatára közel egy hónapja nem játszik, legutóbb február elején lépett pályára. A támadó a Sunderland elleni bajnokin szenvedett térdsérülést, fel sem merült, hogy meghívót kap Roy Hodgsontól.

A szövetségi kapitány nemcsak egyik biztos pontját kénytelen nélkülözni Rooney személyében, hanem a válogatott kapitányát is. A szövetség pénteken jelentette be, hogy ki veszi át a karszalagot a manchesteri labdarúgótól, a twitteren tett bejelentés szerint Gary Cahill kapja meg a megtiszteltetést.

A Chelsea nagyon gyenge szezont produkál, és már biztosan trófea nélkül zárja a bajnokságot, ám a védőre nem lehetett panasz. Cahill ebben az idényben 32 meccsen erősítette a londoniakat, akik 10. helyen állnak a tabellán, lemaradásuk a negyedik, vagyis még Bajnokok Ligája-indulást érő helyen álló Manchester City mögött 10 pont. A Boltonból 2012-ben igazolt Cahill már klubjában is megkapta az elismerő tisztséget a kékek mezében 40-szer volt kapitány.

A két válogatott legutóbb 2013-ban csapott össze egymással, Cahill akkor a kispadon kapott helyet.

A németek szombati sikerére a szorzó 1.60, a döntetlenre 3.80, az angolok győzelmére 5.75.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply