Az angolok nagy durranása az Eb-n Vardy lehet

2016. March 29. Tuesday in Egyéb, Hírek

Jamie Vardy
A német labdarúgó-válogatott 1995-ben járt úgy utoljára mint szombat este, hogy a csapat kétgólos vezetésről bukott el egy mérkőzést, mégpedig Vardy és társai ellen.

1995-ben a bolgárok tudtak fordítani 0-2-ről, most pedig az angolok tették meg ugyanezt, ráadásul idegenben, a berlini Olimpiai Stadionban. A győzelem nagyon fellelkesítette az angol közvéleményt, főleg, hogy Roy Hodgson csapatából olyan nevek hiányoztak, mint a kapus Joe Hart vagy a csatár Wayne Rooney.

Az 1966-ban világbajnoki címet szerző csapat csatára, a németek elleni döntőben mesterhármast elérő Geoff Hurst azt nyilatkozta, hihetetlenül csalódott lenne, ha a válogatott nem jutna el legalább az elődöntőig az Európa-bajnokságon. A selejtezők során az angoloké volt az egyetlen csapat, amely úgy jutott ki, hogy az összes mérkőzését megnyerte, és legutóbbi 17 találkozójából 14-et megnyert, miközben csak egyet vesztett el.

Az angol válogatott utoljára 1996-ban jutott el a legjobb négyig az Európa-bajnokságon, akkor a hazai rendezésű tornán a későbbi győztes németektől kaptak ki büntetőkkel a döntőbe jutásért. Az idei franciaországi Eb-n Wales, Szlovákia és Oroszország került egy csoportba az angolokkal. Hurst egykori csatárként természetesen kiemelt figyelmet fordít a támadókra, és úgy véli, a Leicester játékosa, Jamie Vardy lehet az angolok legnagyobb durranása az Eb-n. Vardy a bajnokságban 19 gólt szerzett az első helyen álló Leicesterben, a válogatottban pedig a németek ellen szerezte meg első gólját, amikor sarokkal húzta be a labdát Nathaniel Clyne beadása után.

“A semmiből jött, de ha megnézed a múltját, kiderül, az a fajta játékos, aki nyomás alatt teljesíteni tud. Szeretem a játékát, nagyon intelligens futballista” – dicsérte Vardyt Hurst, aki nagyon jó véleménnyel volt a Tottenham középpályásáról, Dele Alliról is.

Az angolok legközelebb kedden lépnek pályára, amikor a hollandokat fogadják. Az angol győzelemre a szorzó 1.75, a döntetlenre 3.75, a holland sikerre 5.25.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply