Rooney fél szemmel már a rekordra figyel

2014. October 9. Thursday in Egyéb, Hírek

Wayne Rooney
Wayne Rooney mindössze nyolc gólra van az angol válogatott gólrekordjától, ez is a támadó fejében lesz a következő két meccsen.

 

A Manchester United támadója 97 válogatott meccsen húzhatta magára a címeres mezt, 41 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Ezzel mindössze már csak nyolc találat választja el a nemzeti együttes gólrekordjától: Bobby Charlton pályafutása során 49-szer vette be az ellenfelek hálóját a háromoroszlánosok mezében.

Rooney a 41 találattal egyelőre a negyedik a listán, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Jimmy Greaves áll, a Tottenham és a Chelsea egykori klasszisa 1959 és 1967 között 57 meccsen 44-szer volt eredményes a válogatottban, vagyis csak hárommal előzi a Manchester United csapatkapitányát.

A manchesteriek támadóját ugyanakkor idén sok kritika éri, klubjában nem elégedettek maradéktalanul a teljesítményével. Rooney azonban most nem foglalkozik mással, csak a válogatott sikerével és a gólrekorddal.

“Nincs mit tagadni, ott lebeg a szemem előtt a rekord. Ha a napokban hetekben, hónapokban sikerülne megjavítani Jimmy Greaves csúcsát, az nagyszerű lenne. Persze nem ez fog a fejemben járni, a legfontosabb, hogy a csapat jól játsszon és nyerjen, nem pedig, hogy ki szerzi a gólt” – jelentette ki Rooney.

Az angol válogatott az E csoportban csütörtökön San Marinóval mérkőzik, míg vasárnap Észtországba látogat: az angolok sikerének az oddsa 1.01, a döntetlenre 41.00, San Marino győzelmére 101.00 a szorzó. Arra, hogy Rooney beveszi az ellenfél hálóját csütörtökön, 1.16 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply