Rooney 100. meccsére készül a válogatottban

2014. November 14. Friday in Egyéb, Hírek

Wayne Rooney
Wayne Rooney a századik válogatottságára készül a szombati, Anglia-Szlovénia Európa-bajnoki selejtezőn, míg Stewart Downing bizonyítaná, hogy nem csak a klubjában tud kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

 

Az Európa-bajnoki selejtezők E csoportjában rangadót rendeznek, a listavezető angolok a második helyen álló szlovéneket fogadják. Anglia még csak pontot sem veszített eddig, előbb Svájcban nyert 2-0-ra, 5-0-ra verte otthon San Marinót, a harmadik fordulóban pedig 1-0-ra győzött Észtországban. A szlovének az első fordulóban 1-0-ra kikaptak idegenben az észtektől, a következő két meccsüket azonban megnyerték, előbb 1-0-ra verték hazai pályán Svájcot, majd 2-0-ra idegenben Litvániát.

A két csapat szombati mérkőzésén Wayne Rooney a századik válogatottságára készül az angoloknál, és ha pályára lép, akkor ő lesz a kilencedik angol játékos, aki eléri a bűvös válogatottsági számot.

Az angol válogatottnál Michael Carrick és Andros Townsend sérülés miatt egészen biztosan kihagyja a meccset, Saido Berahino most debütálhat a nemzeti csapatban, Stewart Downing pedig 2012 májusa után léphet pályára ismét a válogatottban. A középpályás remek formába lendült a West Ham United együttesében, ezért is kapott meghívót.

“A posztomon sok a fiatal, ambiciózus, nagyon tehetséges angol játékos, de azért vagyok itt, hogy bizonyítsam, hogy helyem van a válogatottban, és nemcsak a klubomban, hanem a nemzeti csapatban is tudok jól játszani” – mondta a 30 éves Downing.

Srecko Katanec, a szlovének szövetségi kapitánya viszont hiába hívta be a keretbe Josip Illicicet a Fiorentina játékosa nem válaszolt a hívásra, így nem lesz ott a szombati meccsen a Wembley-stadionban. Roman Bezjak is hiányozni fog, de ő sérülés miatt kénytelen kihagyni a találkozót.

A hazai pályán játszó Anglia győzelmére 1.30 az odds, a döntetlenre 5.00, Szlovénia sikerére pedig 11.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply