Motiváltak lesznek a gibraltáriak

2014. November 14. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Philippe Lahm
Meglepetésre három forduló alatt már öt pontot is elhullajtott a német labdarúgó-válogatott a jelenleg is zajló Európa-bajnoki selejtezők során, de Joachim Löw szövetségi kapitány együttese a 4. fordulóban talán a legkönnyebb feladat előtt áll, hiszen hazai pályán fogadja az újoncnak számító gibraltáriakat.

 

A leginkább amatőrökből álló Gibraltár tavaly vált az Európai Labdarúgó Szövetség tagjává, így ez az első világverseny, amelynek elindulhat a selejtezőjében. Nagy csodát nem lehet várni az együttestől, az első három meccsen ugyanis 17 gólt kapott és egyet sem szerzett, ezzel a D csoport utolsó helyén szerénykedik. Lengyelország és Írország egyaránt 7-0-ra győzött ellene, míg Grúzia csak hármat gurított idegenben.

“Nekünk már azzal egy álmunk valóra válik, hogy az aktuális világbajnokkal játszhatunk. Büszkék vagyunk, és biztosan idegesen lépünk majd pályára, de munkálkodik bennünk a motiváció is” – nyilatkozta Allen Bula szövetségi kapitány.

A németek is elmaradtak eddig a várakozástól, hiszen a skótok 2-1-es legyőzése után először 2-0-ra kikaptak Lengyelországban, majd hazai pályán csak 1-1-re végeztek az írekkel.

A két ország eddig még semmilyen futballeseményen nem találkozott egymással, az első egymás elleni összecsapáson a németek hazai győzelmére az odds, a döntetlenre , míg Gibraltár idegenbeli sikerére szorzóval lehet fogadni. A németek a legutóbbi három, nürnbergi mérkőzésüket megnyerték, és összesen 12 gólt szereztek.

A németeknél a dortmundi Marco Reus, illetve a Chelsea-ben szereplő André Schürrle nem játszhat, előbbi bokasérülést szenvedett, utóbbi egy fertőzésből lábadozik. Viszont Löw akár újoncot is avathat, behívta ugyanis a válogatottba Jonas Hectort, a Köln 24 éves védőjét.

“Azt hittem, Peter Stöger klubigazgató szórakozik velem, amikor szólt, hogy meghívást kaptam. Aztán edzés után volt egy nem fogadott hívásom, de elsőre nem tudtam visszahívni. Aztán beszéltem végül Löwwel, igazi meglepetés volt számomra, hogy gondolta rám” – nyilatkozta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply