Generációváltás a spanyoloknál

2014. November 14. Friday in Hírek, UEFA EURO-2016

Vicente del Bosque
A generációváltáson áteső spanyol labdarúgó-válogatott a sérült Andreas Iniesta, David Silva, Cesc Fabregas, Diego Costa és Dani Carvajal nélkül fogadja szombaton este az Eb-selejtezős csoportban még nyeretlen Fehéroroszországot.

 

A spanyolok a nyitófordulóban 5-0-ra verték a vendég Macedóniát, majd hatalmas meglepetésre 2-1-re kikaptak Szlovákiában, a legutóbbi körben azonban 4-0-ra kiütötték idegenben Luxemburgot, így hat ponttal a második helyen állnak a kilencpontos, és még hibátlan szlovákok mögött. A fehéroroszok a vártnál jóval gyengébben szerepelnek, előbb 1-1-re végeztek Luxemburggal, majd hazai pályán 2-0-ra kikaptak Ukrajnától, az utolsó körben pedig ugyancsak otthon szenvedtek 3-1-es vereséget Szlovákiától, így csupán egy pontjuk van.

A világbajnokság után a válogatottságot lemondó Xavi és Xabi Alonso távollétében Vicente del Bosque szövetségi kapitány több spanyol játékosnak is bizalmat szavazott, most pedig újabb fiatalok kerülhetnek előtérbe, hiszen sérülés miatt szinte biztosan senki nem léphet pályára az Andreas Iniesta, David Silva, Cesc Fabregas, Diego Costa, Dani Carvajal ötösből.

A spanyol válogatott irányítását több mint hat éve vette át a 63 éves szakember. “Akkor is egy generációváltáson estünk át, és nagyszerűen jöttünk ki belőle. Most is hasonló a helyzet, rengeteg az új játékos, de mindannyian képesek arra, hogy az elődök nyomdokaiba lépjenek” – fogalmazott Del Bosque.

A spanyol szövetségi kapitány külön kiemelte Nolitót, Iscót, Alvaro Moratát, Bruno Sorianót és Jose Callejont, szerinte ők lehetnek az új Xavik és Xabi Alonsók, hiszen a képességük megvan hozzá.

A szombati meccsen a hazai pályán játszó spanyolok győzelmére 1.05 az odds, a döntetlenre 10.00, a fehéroroszok sikerére pedig 23.00 a szorzó. Ha a fehéroroszoknak nem sikerül a bravúrgyőzelem, Spanyolország ellen, akkor valószínűleg máris búcsút mondhatnak a továbbjutásnak.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply