Dárdai: a hazai pálya előnyét kellene meglovagolni

2014. November 13. Thursday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata készen áll a finnek elleni péntek esti Európa-bajnoki selejtezőre, amin bízik a hazai sikerben.

 

Dárdai Pál

Budapest, 2014. november 13. Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a Finnország elleni, november 14-i Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141113001

A szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, rendkívül kiélezett küzdelemre számít, mert a két együttesnek hasonló erősségű kerete van.
“A hazai pálya előnyét kellene meglovagolni valahogyan. Remélem, itt felénk billen majd a mérleg nyelve” – nyilatkozta a tréner.

A hazai bemutatkozására készülő szövetségi kapitány hangsúlyozta, kissé aggódott a miatt, hogy az októberi bukaresti összecsapással ellentétben, ezúttal csak néhány napja volt együtt dolgoznia a játékosokkal, ugyanakkor a “srácok megnyugtatták a hét elején.” Az összeállítással kapcsolatban Dárdai Pál úgy fogalmazott, a bukaresti és a feröeri összecsapásokon pályára küldött tizenegy “keveréke” fut majd ki a gyepre 20.45 órától a Groupama Arénában. Kapusposzton a szövetségi kapitány már döntött, ugyanakkor hozzátette, a négy hálóőre közül nyugodtan küldene pályára bárkit.

Magyar-finn

Budapest, 2014. november 13. A Finnország elleni, november 14-i Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141113006

A szakember ezúttal is elmondta, reméli, a szurkolók türelmesek lesznek majd az összecsapáson, és bízik abban, hogy a végén közösen tudnak majd ünnepelni velük.

Juhász Roland arról beszélt, hogy mindenki tisztában van a találkozó fontosságával, a magyar válogatottnak pedig leginkább a saját játékával kell majd törődnie ahhoz, hogy legyőzze riválisát, amelynek játéka – a videóelemzések alapján – nem sokat változott a márciusi barátságos mérkőzéséhez képest.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Király Gábor – Varga József, Juhász Roland, Kádár Tamás, Forró Gyula – Gera Zoltán, Elek Ákos – Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Priskin Tamás; Gera Zoltán; Juhász Roland; Dzsudzsák Balázs

Budapest, 2014. november 13. A Finnország elleni, november 14-i Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzése a fővárosi Groupama Arénában 2014. november 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20141113006

sgg \ scp \ pdm

MTI 2014. november 13., csütörtök 16:41

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply