Chiellini az olasz védelem megújulásában bízik

2014. November 13. Thursday in Egyéb, Hírek

Giorgio Chiellini
Giorgio Chiellini szerint a jövő generációja ismét világszínvonalú védelmet alkot majd a válogatottban, a rutinos labdarúgó Alessio Romagnoli és Daniele Rugani játékát is bizakodva figyeli.

 

A Juventus hátvédje a Livornóban nevelkedett, majd egy év firenzei kirándulás után került a torinóiakhoz. Immár tíz éve kirobbanthatatlan a válogatottból is, a squadra azzurrában 72 alkalommal lépett pályára. Chiellini tagja a vasárnap Horvátország ellen készülő keretnek, ám a védő a jövőbe tekintve nemcsak a soron következő meccsre gondol.

Chiellini a következő generációban bízva kijelentette, hogy az egykoron biztos hátteret jelentő olasz védelem ismét régi fényében fog csillogni.

“Mostanában sokat változott a játék, ugyanúgy kell zónát védekezni és embert is fogni. Ez nem megszokott még, és ez jobban igénybe veszi a játékosokat, fizikai és mentális szempontból is” – mondta a jelenkori kihívásokról Chiellini.

“Nagyon hiszek az új vonal fiatal képviselőiben, az olasz iskolák mindig jó védőket nevelnek ki. Remélem, hogy visszatér a Cannavarók és Nesták ideje. Nagyon sok a tehetség, Alessio Romagnoli és Daniele Rugani képes lehet az új olasz védelem vezére lenni” – dicsérte a fiatalokat a Juventus játékosa.

Olaszország az Európa-bajnoki selejtezők H csoportjában eddig százszázalékos, akárcsak vasárnapi ellenfele, Horvátország. A harmadik fordulóban az olaszok Máltát verték 1-0-ra, míg a horvátok 6-0-ra kiütötték Azerbajdzsánt.

Az olaszok sikerének az oddsa 2.10, a döntetlenre 3.25, a horvátok győzelmére 3.60 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply