Romániában szerencsésnek tartják az Eb-selejtezők sorsolását

2014. February 24. Monday in EURO-2016, Hírek

Romániában általános elégedettséggel vették tudomásul, hogy a labdarúgó-válogatottnak Görögország, Magyarország, Finnország, Észak-Írország és Feröer-szigetek ellen kell küzdenie a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságon való részvételért.

 

A sorsolást követően Victor Piturca szövetségi kapitány volt a legóvatosabb az esélylatolgatásban. A Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva lehetségesnek tartotta a kijutást, de azonnal hozzátette, sok még a tennivaló a válogatott háza táján.

“A mi játékosaink nem játszanak a külföldi csapataiknál, őszig még nyolc-tíz új játékosnak kellene megjelennie, hogy igazán esélyesek legyünk” – jelentette ki a szövetségi kapitány.

A kapitány szerint a Görögország elleni mérkőzéseken nem kell feltétlenül a visszavágás lehetőségét keresni azt követően, hogy tavaly novemberen a görögök búcsúztatták el pótselejtezőn a brazíliai vb-részvételtől a román együttest.

“Ha Magyarország a második kalapban szerepelt a sorsoláson, az azt jelenti, hogy megérdemli, hogy ott legyen, még ha mi nyertünk is ellenük. Ne feledjék, hogyan sikerült egyenlítenünk az utolsó percben Budapesten” – méltatta a magyarok játékerejét Piturca.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) egyébként március 5-én választ új elnököt. Gheorghe Popescu, a tisztségre pályázó legismertebb jelölt úgy vélekedett, ennél szerencsésebben nem alakulhatott volna a sorsolás számukra. “Első helyen kell végeznünk a csoportban! Nagyon oda kell figyelni Finnországra és Észak-Írországra. Jobban tartok tőlük, mint Görögországtól és Magyarországtól!” – idézte a Gazeta sporturilor napilap Popescut.

Az elnökjelölt azt is megjegyezte, Victor Piturcát már csak azért is meg kell tartani szövetségi kapitányként, mert szerencsét hoz a csapatnak a sorsolásokon: az első két kalapból Görögország és Magyarország volt a “legmegfelelőbb” ellenfél Románia számára. “Ha most sem jutunk ki az Eb-re, nincs mit keresnünk a nagy fociban” – idézte a Pro Sport Popescut.

A román lapok Gheorghe Hagit, minden idők legelismertebb román futballistáját is megszólaltatták. Hagi szintén elérhető célnak tartotta az Eb-re való kijutást. Hozzátette, az elkövetkező két évben mindent meg kell tenni azért, hogy a román labdarúgásban rejlő energiák a válogatottban összpontosuljanak, és hinni kell a sikerben.

kga \ scp \ sag

MTI 2014. február 24., hétfő 14:33

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply