Robben és de Jong sem játszik kedden

2013. November 19. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Arjen RobbenLouis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn megerősítette, hogy sem Arjen Robben, sem pedig Nigel de Jong nem fog játszani a Kolumbia elleni felkészülési mérkőzésen.

 

Mind a ketten bokasérülést szenvedtek a Japán elleni összecsapáson (2-2), és már vissza is tértek klubjukhoz – Robben a német Bayern Münchenhez, míg de Jong az olasz AC Milanhoz. A szélső az ázsiaiak ellen jól játszott, végig a pályán volt, az első félidőben pedig eredményes is tudott lenni. De Jongot van Gaal a második félidő derekén cserélte le.

“Kisebb vizesedés van Arjen bokájában” – mondta a szakember riportereknek. “Ez a meccs még nagyon korai lenne neki, de a Bayern München már számíthat rá a Borussia Dortmund elleni rangadón. Ami Nigelt illeti, kisebb bokasérülést szedett össze, ami miatt le kellett cserélni. Neki sincs semmi komolyabb gondja, csupán arról van szó, hogy Kolumbia ellen még nem lenne tökéletes állapotban, így másnak is lehetőséget tudok adni ezen a poszton a bizonyításra. Már mind a ketten visszatértek klubjukhoz.”

Hollandia már 16 mérkőzés óta nem kapott ki, ezt a sorozatot pedig folytatni szeretné a van Gaal-csapat. Kolumbia sem teljesít rosszul, remek képességű labdarúgókból áll a dél-amerikaiak kerete, nem véletlenül foglalnak el előkelő helyet a FIFA világranglistáján. A két válogatott korábban még soha nem mérkőzött meg egymással.

Bár a hollandok nagyon simán jutottak ki a jövő évi világbajnokságra, melynek majd Brazília ad otthont, bukmékereink szerint nem számítanak abszolút favoritnak Kolumbia ellen. Radamel Falcaóék legutóbb Belgium vendégeként nyertek 2-0-ra.

Hollandia győzelmét kedd este 2.00 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.60, a kolumbiaiak sikerére pedig 3.50 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply