Megsérült az izlandiak gólfelelőse

2013. November 19. Tuesday in Hírek, Világbajnokság 2014

Vedran Corluka

Izland labdarúgó-válogatottja nem számíthat egyik legjobbjára, Kolbeinn Sigthorssonra, aki a Horvátország elleni világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén sérült meg. Helyét a rutinos Eidur Gudjohnsen veheti át.

 

A holland Ajax támadója az odavágón szenvedett bokasérülést, és hiába tettek meg mindent az orvosok annak érdekében, hogy a pénteki mérkőzés után kedden is pályára lépjen, legnagyobb bánatukra csak rossz hírrel tudtak szolgálni Lars Lagerback szövetségi kapitánynak.

Reykjavikban 0-0-s döntetlent játszott a két csapat, aminek a horvátok jobban örülhetnek, de ha Izlandnak sikerülne egy gólt szereznie, megnehezíthetné sokkal esélyesebb ellenfele dolgát. Sigthorsson nélkül azonban ez még nehezebb lesz.

“Már az elején féltem attól, hogy lemaradhatok a visszavágóról, és nagy csalódás számomra, hogy nem játszhatok az izlandi labdarúgás legfontosabb mérkőzésén” – mondta Sigthorsson szomorúan a RUV-nak. “Természetesen nézni fogom a találkozót, szurkolni fogok a társaimnak, és bízom benne, hogy eredményesek lesznek, a brazíliai világbajnokságon pedig már én is ott lehetek.”

Izland történelme során még soha nem állt olyan közel egy vb-részvételhez, mint most, az álom beteljesülésében pedig Gudjohnsen segíthet az egyik legtöbbet. A korábban az angol Chelsea-t és a spanyol Barcelonát is erősítő 76-szoros válogatott jelenleg a belga Brügge-ben keresi kenyerét, gólt az idei szezonban még nem tudott szerezni.

“Mindig azon vagyok, hogy megoldjam a problémákat, nem szeretek siránkozni” – mondta Lagerback. “Semmi veszítenivalónk nincs, mégis sokat nyerhetünk. Tudjuk, hogy a horvátok esélyesebbek a továbbjutásra, Mario Mandzukic személyében pedig egy remek csatáruk is van, de bízom a játékosaimban, bízom a csapatban.”

Horvátország győzelmét kedd este 1.33 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 5.00, az izlandiak sikerére pedig 13.00 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply