Ravaszabbnak kell lennie Angliának

2014. June 23. Monday in Hírek, Világbajnokság 2014

Wayne Rooney
Wayne Rooney megvédte az angol válogatott szövetségi kapitányát, ugyanakkor kijelentette, hogy bizonyos területeken még sokat kell fejlődni a csapatnak.

 

Roy Hodgson alakulata két meccsét elvesztette a labdarúgó-világbajnokságon, és ezzel máris kiesett. Ám az angol válogatott mindkét alkalommal jól játszott, esélye volt akár a győzelemre is. Az olaszok elleni kudarc után Uruguay is legyőzte a háromoroszlános alakulatot, amely azonban játékban egyik meccsen sem vallott szégyent.

Rooney szerint a pimaszság és a ravaszság hiányzott az angolokból a vb-n, a kegyetlen ösztön. Ugyanakkor a Manchester United klasszisa megvédte a szövetségi kapitányt, szerinte Hodgson irányítása alatt nagyot fejlődött a válogatott.

“Ha végignézünk a csapatokon, amelyek az utóbbi időben világbajnokságot nyertek, azonnal szembetűnhet, hogy mindegyik egy kicsit piszkosan játszott, a jó értelemben. Ezt el kell tanulnunk, ahhoz, hogy az olyan meccseket, mint az olaszok vagy uruguayiak ellenit meg tudjuk nyerni. Túl őszintén játszunk” – jelentette ki Rooney.

A 28 éves támadó első vb-gólját Uruguay ellen szerezte, reméli, hogy ezzel megtört a jég. Rooney reméli, hogy lassan beéri az angol válogatott góllövő örökranglistáján Bobby Charltont.

“Csalódott leszek, ha ez nem jön össze. De most nem az egyéni dolgokról kell beszélni, hanem a csapatról, ezért egyáltalán nem a rekord foglalkoztat most” – mondta Rooney, aki jelenleg 40 góllal Michael Owennel holtversenyben 4. a listán, de már csak kilenc gól választja el Charlton rekordjától.

Az angolok a csoportkör utolsó meccsét Costa Rica ellen vívja: a közép-amerikaiak sikerének az oddsa 4.33, a döntetlenre 3.90, az európaiak győzelmére 1.85 a szorzó. Arra, hogy Rooney ismét betalál, 2.75 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply