Prandelli nem aggódik az olaszok vb-csoportja miatt

2013. December 7. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Az olasz labdarúgó-válogatott a világbajnoki csoportsorsolás során az egyik legnehezebb kvartettbe került, ám Cesare Prandelli nem aggódik a továbbjutás miatt.
Giorgio Chiellini

Az olaszok nem tartanak attól, hogy kiesnének a csoportkörben.

A squadra azzurra magabiztos teljesítménnyel kvalifikálta magát a jövő évi brazíliai világbajnokságra, Prandelli csapata az európai selejtezősorozat B csoportjából jutott tovább első helyen. A 2006-os világbajnokság győztese pénteken nem volt túl szerencsés, a brazíliai sorsoláson korábbi vb-győztest, Uruguay-t és Angliát kapta ellenfélül, valamint Costa Ricát.

“Három világbajnok egy csoportban, de emiatt nem aggódunk, én legalábbis nem. Akkor kell egy kapitánynak izgulnia, ha a válogatottja csoportjára azt mondják, hogy könnyű” – jelentette ki Cesare Prandelli a csoportsorsolást követően.

Az olasz kapitány szerint egyelőre nagyobb fejtörést okoz neki, hogy csapatával hogyan lesz képes megszokni a körülményeket, várhatóan nagy meleggel és komoly páratartalommal kell megbarátkozni Brazíliában. Prandelli szerepelt válogatottjával a brazíliai Konföderációs Kupán, így van már ezen a téren némi tapasztalata, a szakember reméli, hogy a játékosok gyorsan hozzászoknak a körülményekhez.

Az olasz válogatott kapitánya egyelőre elhárította a továbbjutási esélyeket firtató kérdéseket.

“Hogy ki lesz a legnehezebb csoportellenfelünk? Costa Rica, mert egyelőre róluk tudunk a legkevesebbet” – mondta viccesen Prandelli.

Olaszország négyszer nyert világbajnoki címet, 1934 után 1938-ban megvédte címét, majd 1982-ben és 2006-ban ülhetett a focivilág trónjára. Anglia 1966-ban lett világbajnok, míg Uruguay kétszer, 1930-ban és 1950-ben diadalmaskodott.

Arra, hogy Uruguay továbbjut a kvartettből az egyenes kieséses szakaszba, 1.33 a szorzó, Olaszország nyolcaddöntőbe kerülésére 1.50, míg Anglia továbbjutására 1.61 az odds. Arra, hogy Costa Rica meglepetést okoz, és bekerül a legjobb 16 közé, 17.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply