Anglia, Olaszország és Uruguay egy csoportban a vb-n

2013. December 7. Saturday in Hírek, Világbajnokság 2014

Angel Di Maria

Péntek délután, a Bahia állambeli Mata de Sao Joao városában, a Costa do Sauípe üdülőkomplexumban megtartották a 2014-es világbajnokság csoportboesztását.

 

A vb-selejtezők novemberben értek véget, akkor alakult ki a brazíliai vb 32 csapatos mezőnye, a Mikulás-napi sorsoláson kialakították a nyolc darab négyes csoportot. A rendezők egy látványos, sztárokat felvonultató gálaműsor keretében sorsolták ki a csoportokat, feltűnt a színpadon Lothar Matthäus, Fabio Cannavaro, Mario Kempes, Fernando Hierro, Cafu és Zinedine Zidane is, ők húzták ki a golyókat az üveggömbökből.

Az első kalapba a világranglista első nyolc csapata került, ők tehát nem lehettek azonos csoportban, a többi kalap földrajzi beosztáson alapul, ugyanis nem lehetett egy csoportban három európai vagy két dél-amerikai csapat.

A június 12-i nyitómeccset játszó brazilok automatikusan az A csoportba kerültek, és elkerülték az igazán keménynek ígérkező ellenfeleket, Mexikóval, Kamerunnal és Horvátországgal harcolnak a továbbjutást érő első két helyért. A B csoportban a spanyol, holland duó mellett Chilének és Ausztráliának nagy bravúr lenne a továbbjutás. Klasszikus “halálcsoportot” nem sorsoltak, a B, a D vagy a G jelű kvartett érdelemheti ki a legkeményebb négyes címet, előbbiben Uruguay mellett az angolok és az olaszok számára is csalódás lenne, ha nem sikerülne a továbbjutás, a negyedikként ide kerülő Costa Ricának tehát minden meccset korábbi világbajnokok ellen kell lejátszania. Argentína nem lehet elégedetlen, a bosnyákok, az irániak és a nigériaiak kerültek mellé, a németek Portugáliával Ghánával és az Egyesült Államokkal harcolnak a továbblépésért.

A világbajnokság csoportbeosztása:

A csoport: Brazília, Horvátország, Mexikó, Kamerun
B csoport: Spanyolország, Hollandia, Chile, Ausztrália
C csoport: Kolumbia, Görögország, Elefántcsontpart, Japán
D csoport: Uruguay, Costa Rica, Anglia, Olaszország
E csoport: Svájc, Ecuador, Franciaország, Honduras
F csoport: Argentína, Bosznia-Hercegovina, Irán, Nigéria
G csoport: Németország, Portugália, Ghána, Egyesült Államok
H csoport: Belgium, Algéria, Oroszország, Dél-Korea

Arra, hogy a házigazda brazilok nyerik meg a világbajnokságot, 4.00 az odds, a címvédő spanyolok végső sikerére 8.00, a németek diadalára 6.00, az argentinok elsőségére 5.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply