Portugália visszakapta a kapitányát

2014. October 14. Tuesday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Fernando Santos
Szeptemberben vereséggel kezdte meg Európa-bajnoki selejtezős szereplését a portugál labdarúgó-válogatott, és a hazai, Albánia elleni 0-1 végül Paulo Bento kapitány állásába került. A szövetség utódjául azt a Fernando Santost választotta, aki a görögökkel a nyáron vb-nyolcaddöntőbe jutott.

 

A tréner azonban egy eltiltást is hozott magával, a Costa Rica elleni vb-nyolcaddöntőn tanúsított viselkedése miatt a FIFA nyolcmérkőzéses eltiltást szabott ki rá. Ennek értelmében egyetlen Eb-selejtezőn sem ülhetett volna a kispadon, azonban fellebbezését követően a nemzetközi Sportdöntőbíróság átmenetileg felfüggesztette az eltiltást.

Így aztán Portugália a kispadon kapta a legnagyobb erősítést, Santos ugyanis ott lehet a kedd esti, Dánia elleni idegenbeli csatán. Santos számára a bemutatkozás nem sikerült, Portugália ugyanis barátságos mérkőzésen 2-1-re kikapott a franciáktól, Karim Benzema és Paul Pogba találataira csak Ricardo Quaresma tudott válaszolni büntetőből. Cristiano Ronaldo ugyan játszott, de ismét fáj a térde, így kérdésessé vált a koppenhágai szereplése.

A mérkőzés természetesen a portugálok számára létfontosságú, a dánok viszonylag nyugodtak lehetnek. A nyitófordulóban 2-1-re verték Örményországot, szombaton pedig Albániában játszottak 1-1-es döntetlent. “Utólag elégedett vagyok a pontszerzéssel, most már csak azt a rossz szokásunkat kellene levetkőznünk, hogy mindig az ellenfél szerezzen vezetést” – jegyezte meg Morten Olsen, a dánok szakvezetője. “Nagyon szeretnénk jó futballal előrukkolni, talán majd most sikerül” – tette hozzá.

Dánia győzelmére 3.40 az odds, a döntetlenre 3.40, míg Portugáliai idegenbeli sikerére 2.30 szorzóval lehet fogadni.

A felek korábban 14 alkalommal találkoztak egymással, Dánia háromszor, Portugália kilencszer nyert, két mérkőzés pedig döntetlennel zárult. A legemlékezetesebb mérkőzés talán éppen a legutóbbi volt: a 2012-es Európa-bajnokság csoportkörében Portugália 3-2-re nyert, és ez később a továbbjutást jelentette a számára. Akkor Pepe és Hélder Postiga révén 36 perc alatt sikerült kétgólos előnyre szert tenni, de Nicklas Bendtner a 41. és a 80. percben szerzett góljaival egyenlítettek a dánok. A győztes gólt végül a 87. percben a cserejátékos Silvestre Varela fejelte.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply