Albánia folytatná a meglepetések sorozatát

2014. October 14. Tuesday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Dick Advocaat
Váratlanul nagyon jól kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket az albán labdarúgó-válogatott, amely néhány éve biztos vesztesnek számított volna egy Portugália és Dánia elleni mérkőzésen, most viszont a két riválistól négy pontot rabolva veretlen még az I csoportban.

 

Az olasz Giovanni De Biasi irányította csapat előbb 1-0-ra nyert Portugáliában, majd szombaton, hazai pályán úgy ért el 1-1-es döntetlent a dánokkal, hogy a vendégek csak a 81. percben egyenlítettek. Ezzel szemben Szerbia eddig egy meccset vívott a kvalifikációban, és a szurkolók nagy bosszúságára csak a 90. percben mentette 1-1-re az örményországi mérkőzést.

“Sajnos a középpályánkon kellene javítani, mert a játékosaink túl könnyen elveszítik a labdát és átengedik a területet az ellenfélnek. Ez főleg akkor igaz, ha vesztésre állunk. De ezen a problémán lehet javítani, és azon vagyunk, hogy előre tudjunk lépni. Sajnos a modern futballban már nem az a megoldás az eredményességre, hogy akkor két, három vagy négy csatárt is pályára küldünk” – nyilatkozta Dick Advocaat, a szerbek holland szövetségi kapitány.

A szakember szerint azért lehet könnyebb dolga csapatának kedd este, mert az albán csapat nem védekezik annyi emberrel, mint az örmények, így talán könnyebb lesz feltörni a hátsó alakzatot.

A hazaiak győzelmére 1.53 az odds, a döntetlenre 4.00, míg Albánia újabb idegenbeli sikerére 8.00 szorzóval lehet fogadni.

Az albánokkal ápolt nem túl baráti viszony miatt felfokozott hangulat várható Belgrádban, ahova a két fél megállapodása értelmében nem utaznak vendégszurkolók – mint ahogy a visszavágót is kihagyják majd a szerb drukkerek. Az biztos, hogy a meccs parázs hangulatú lesz, egy koszovói üzletember például egymillió eurót ígért az albán válogatottnak, ha nyer Belgrádban.

A felek Szerbia függetlenné válása óta nem találkoztak egymással, korábban Jugoszlávia is csak kétszer játszott Albániával, az 1968-as Eb-selejtezők során Tiranában 2-0-s, Belgrádban 4-0-s győzelmet aratott. Korosztályos szinten legutóbb 2012 márciusában csaptak össze, akkor az U17-es Eb-n Szerbia 3-0-ra győzött.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply