Oroszlánok várnak a franciákra

2014. October 14. Tuesday in Egyéb, Hírek, UEFA EURO-2016

Didier Deschamps
Amíg az európai labdarúgó-válogatottak a kontinentális selejtezőkön küzdenek az Eb-részvételért, addig a 2016-os házigazda, Franciaország barátságos mérkőzések sorozatával próbál felkészülni az eseményre.

 

Didier Deschamps szövetségi kapitány együttese a világbajnokság óta három mérkőzést vívott, Spanyolországot 1-0-ra verte, Szerbia ellen 1-1-es döntetlent játszott, míg szombaton, Portugáliát verte Karim Benzema és Paul Pogba góljaival 2-1-re. A csapat kedden Jerevánban lép fel, ahol az örményekkel találkozik, ezt követően novemberben még Albániát és Svédországot fogadja.

A délutáni mérkőzésen Örményország hazai sikerére 8.00 az odds, a döntetlenre 4.50, míg a franciák idegenbeli sikerére 1.40 szorzóval lehet fogadni.

A hazai együttes májusban nyert utoljára mérkőzést – akkor az Egyesült Arab emírségek ellen 4-3-ra győzött -, azóta öt összecsapáson négy vereség és egy döntetlen volt a mérleg. De a válogatott svájci szövetségi kapitánya, az FC Zürichhel 2009-ben bajnoki címet nyert Bernard Challandes szerint egyre javul a forma. Algéria (1-3), Németország (1-6), Lettország (0-2) és Dánia (1-2) után múlt szombaton már sikerült pontot szerezni a szerbek ellen, de ha kicsit rutinosabb az együttes, akkor nem engedi ki kezéből a győzelmet, a vendégek ugyanis a 90. percben mentették 1-1-re az összecsapást.

“Játékosaim a mérkőzés elejétől oroszlánként küzdöttek. Előzetesen elégedett lettem volna az egy ponttal, így viszont csalódtam, hogy nem nyertünk” – jegyezte meg Challandes, aki hasonló felfogást vár kedden is tanítványaitól.

A franciák szakvezetője, Deschamps úgy vélte, ugyan volt sok pozitívum csapata legutóbbi produkciójában, de sok olyan terület van még – például a labdabirtoklás -, amelyben javulni kell. És erre egy örmények elleni meccs jó lehet, még akkor is, ha az utóbbi eredményei csalókák. Másfél éve Örményország ugyanis Dániában nyert 4-0-ra, egy éve pedig Olaszországban ért el 2-2-es döntetlent vb-selejtezőn.

“Agresszívan kell játszanunk, nem akarok változtatni a támadószellemű játékunkon. De sok apróságra figyelnünk kell, amelyek alapvetően befolyásolhatnak egy mérkőzést” – mondta Deschamps.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply