Pontszerzésre készül a Dunaújváros

2014. October 4. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kabát Péter
Nem mondhatja magát szerencsés csapatnak a Dunaújváros, az NB I újonca kilenc forduló után nyeretlenül az utolsó helyen áll. Pedig ha a félidőben lefújnák a találkozókat, akkor a Fejér megyei együttes a Pápát, az Újpestet és a Nyíregyházát is megelőzné, a 90 perc azonban még soknak tűnik az élvonalban.

 

Ezt egy hete Felcsúton is bizonyította az együttes, 45 perc után még 2-0-ra vezetett idegenben, végül pontot sem szerzett, mert a hazaiak 3-2-re fordítottak. A csapat szombat este Újpesten lép pályára, ami biztató lehet, hogy az eddigi három döntetlen közül kétszer is idegenben játszott 0-0-t, előbb Kecskeméten, majd Nyíregyházán.

Dobos Barna sportigazgató szerint előbb-utóbb jönni fognak az eredmények, úgy véli, hogy a vereségeknek nem romboló, hanem közösségépítő hatása van. “Tavaly is az kellett, hogy a játékosok a maximum fölött teljesítsenek, ez kell most is. Nem mi vagyunk a hétvégi mérkőzés esélyesei, de szeretnénk megnehezíteni az Újpest feladatát. Megvan a taktikánk, bravúrral pontot, vagy pontokat szerezhetünk” – nyilatkozta.

Ezt erősítette meg a csapatkapitány, Böőr Zoltán is, aki csalódott az első kilenc fordulót követően. “Bár újoncok vagyunk, ennél a három pontnál azért többet reméltünk a bajnokság ezen szakaszára. A játékban már előreléptünk, ezt mindenki láthatta egy hete a Puskás Akadémia ellen, de tovább kell építkeznünk. Bízom abban, hogy jól fogunk játszani, ezzel akár nyerhetünk is Újpesten” – mondta.

Amíg a vendégeknél néhány kisebb sérülés mellett Jakab Dávid eltiltása okoz gondot, addig a hazaiaknál nem lesz már ott a bő keretben sem Lázár Bence, aki 23 évesen egészségügyi okok miatt úgy döntött, befejezi pályafutását.

Az Újpest hazai győzelmére 1.36 az odds, a döntetlenre 4.33, míg az újvárosiak vendégsikerére 10.00 szorzóval lehet fogadni. A felek utoljára 2002. október 26-án játszottak egymással mérkőzést, legalábbis a Dunaújvárost képviselő Dunaferr akkor meccselt az Újpesttel legutóbb, és 2-1-es vereséget szenvedett.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply