Pirlo válogatott marad

2014. September 9. Tuesday in Hírek, UEFA EURO-2016

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo a világbajnokság után visszavonulását fontolgatta, de Antonio Conte meggyőzte, így a továbbiakban is a válogatott rendelkezésére áll.

 

A Juventus játékosa a nyári világbajnokságon az olasz válogatott egyik legjobbja volt, ám az így is kiesett a csoportkör után. A 35 éves középpályás a brazíliai seregszemle után a válogatottság lemondásán gondolkozott, de az új szövetségi kapitánnyal történt megbeszélés után meggondolta magát.

“Beszéltem Contéval, és biztosítottam arról, hogy a válogatott rendelkezésére állok. Tetszik a válogatott, máris látszanak a taktikai újítások” – jelentette ki Pirlo, aki korábban együtt dolgozott Contéval a Juventusnál. Ugyanakkor Pirlo nem a norvégok elleni első Európa-bajnoki selejtezőn még nem lép pályára.

A Juventus játékosa kitért a klubidényre is. Pirlo magabiztosan várja az olasz bajnokságot, ugyanakkor tisztában van vele, hogy idén már a Bajnokok Ligájában is bizonyítania kell csapatának.

“A Romától tartok kicsit, főleg, ha a hajráig bírják tartani velünk a lépést, míg Európában egyértelműen többet kell nyújtanunk, mint tavaly” – mondta Pirlo.

Az olasz válogatott a H csoportban Norvégia mellett Azerbajdzsán, Bulgária, Horvátország és Málta ellen küzd a továbbjutásért.

A norvégok keddi sikerének az oddsa 5.50, a döntetlenre 3.50, az olaszok győzelmére 1.80 a szorzó.

A két válogatott legutóbb 2005-ben játszott egymás ellen, akkor világbajnoki selejtezőn Olaszország hazai pályán 2-1-re nyert, Norvégiában pedig gólnélküli döntetlent játszottak a felek. Norvégia legutóbbi 12 meccséből csak egyet tudott megnyerni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply