Reus egy hónapra kidőlt

2014. September 9. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Marco Reus
Marco Reusnak ugyanaz a bokája sérült meg, amely miatt kénytelen volt kihagyni a világbajnokságot, ezúttal akár kilenc meccset is ki kell hagynia.

 

A Borussia Dortmund labdarúgója évek óta magas színvonalon teljesít, ennek eredményeképpen az elmúlt szezonban a Bundesliga legjobbjának is megválasztották. A német bajnokság legjobbja azonban nagyon szerencsétlenül járt a szezon végén, a válogatott edzőtáborában sérülést szenvedett, ezért kénytelen volt kihagyni a nyári világbajnokságot, amelyet a Nationalelf nélküle is megnyert.

A dortmundi játékos néhány héttel a vb után visszatérhetett, Joachim Löw természetesen újra meghívta a válogatottba is. A németek első Európa-bajnoki selejtezőjüket Skócia ellen játszották vasárnap, Reus pedig kezdő volt hazai pályán. A dortmundi találkozót gyakorlatilag végigjátszotta a támadó, de a második félidő hosszabbításában le kellett cserélni egy sérülés miatt. Hétfőn pedig az is kiderült, hogy újabb hosszabb kihagyás vár rá.

Reusnak ugyanaz a bokája sérült meg, mint a világbajnokság előtt, ezúttal meghúzódtak a szalagjai. A Borussia Dortmund orvosának bejelentése szerint felgyógyulása négy hetet vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy Reus biztosan kihagyja csapat első két Bajnokok Ligája-meccsét, legalább hat bajnokit, és könnyen lehet, hogy nem lehet ott Löw válogatottjában a Lengyelország elleni októberi selejtezőn sem.

A Bundesliga harmadik fordulójában, szombaton a Borussia Dortmund a Freiburgot látja vendégül: a hazai győzelem oddsa 1.25, a döntetlenre 6.00, a vendégek sikerére 10.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply