Pintér türelmet kér

2014. September 8. Monday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Pintér Attila
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány ugyanannyi türelmet kér, mint amennyit az elődei kaptak, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke szerint pedig alaposan ki kell értékelni Pintér munkáját is.

 

A magyar válogatott vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket, miután hazai pályán hiába vezetett 1-0-ra Észak-Írország ellen, a hajrában a vendégek egyenlítettek, majd fordítottak is, és végül 2-1-re győztek. Pintér Attila szövetségi kapitány szerint megvoltak a lehetőségeik, meg is tudták szerezni a vezetést, de utána leblokkoltak.

“Mint a felkészülési meccseinken 60, most 70 perc után, mintha kihúzták volna a dugót. Egy ilyen mérkőzésen 90 percig végig kell tudni koncentrálni. Tíz percig emberhátrányban kellett futballozni egy ilyen meccsen, erre senki nem tudna felkészülni. Nagyon hosszú még a sorozat, hosszú távú következtetést ebből az eredményből még nem lehet levonni. Ki kell elemezni a hibáinkat, és menni kell tovább” – mondta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, hogy ő azt vállalta, hogy megpróbálok egy új filozófiát hozni és egy új csapatot építeni, ehhez viszont ugyanannyi türelmet kér, mint amennyit más szövetségi kapitány is megkapott.

Csányi Sándor, a Magyar labdarúgó Szövetség elnöke a Pintér Attila sorsára vonatkozó kérdésre így válaszolt: ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

Csányi ugyanakkor elmondta, hogy “még nem ment el a hajó”, azzal együtt, hogy nehezen pótolható három pontot veszített el a válogatott. Szerinte nincs sok idő a változtatásra, hiszen rövidesen Bukarestben, majd a Feröer-szigeteken játszik selejtezőt a csapat.

Arra, hogy a magyar válogatott a rossz rajt ellenére megnyeri az Eb-selejtező csoportot, 11.00 az odds, a görögországi győzelemmel kezdő románok elsőségére 2.10, az északírek első helyére 13.00, a görögökére 3.25 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply