A Pápa ellen kezd a Videoton

2014. July 26. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Átalakult csapattal és új edzővel vág neki a 2014-15-ös szezonnak a Videoton labdarúgócsapata, amely a első bajnoki fordulóban a Pápa csapatát látja vendégül.

Arturo Alvarez

A fehérváriaknál Joan Carrillo néhány év pályaedzőség után a nyáron kapta meg a vezetőedzői munkát, ennek megfelelően át is alakította az együttest. Nyolc légiós távozott, Vítor Gomes, Lupeta, Mamadu, Nildo, Paraibá és Zé Luís mellett Tomás Tujvel kapus kölcsönbe Kecskemétre, Milan Peric pedig Dunaújváros került. Érkezési oldalon azonban csupán két külföldi tűnt fel, a marokkói Szofian Sakla, illetve a horvát Dinko Trebotic – rajtuk kívül a mezőkövesdi kapus, Horváth Tamás csatlakozott a kerethez.

A csapat a rövid felkészülési időszakban négy mérkőzést vívott, az osztrák Regionalligában szereplő SV Allerheiligent 7-1-re verte, míg a cseh élvonalbeli FK Baumit Jablonec ellen 1-1-es döntetlent ért el, majd egy változatos mérkőzésen 4-3-ra kikapott a francia Paris Saint-Germaintől. Az utolsó összecsapást az Újpest ellen vívta egy hete, és 1-1-re végzett a lila-fehérekkel.

“A felkészülés menetében nem volt semmi különleges változás, jól sikerült a munka, frissnek, dinamikusnak érzem magam, de majd a bajnokikon kiderül, hogy ez valóban így van-e” – nyilatkozta a háromszoros válogatott középpályás, Kovács István, akit José Gomes edző sokat mellőzött, Carrillo ugyanakkor számít rá.

A csapat két hónapja játszott utoljára NB I-es meccset a Sóstói-stadionban, akkor 1-1-re végzett a Diósgyőrrel.

Az ellenfél a Pápa együttese lesz, ahol ugyancsak komoly változások történtek. A szezont Nagy Mihály irányításával zárta az együttes, de a szakember jelenleg már a Videoton szakmai stábját erősíti. Helyére Mátyus János ült le, az egykori kispesti és ferencvárosi védő a REAC kispadját cserélte fel a pápai munkával.

A felek legutóbbi, fehérvári mérkőzésén 2-2-es döntetlen született, de a vendégek akkori gólszerzői, Lazar Arszics, és Goran Marics már nem tartozik a keret tagjai közé. A szakvezetés elsősorban a másodosztályból szerzett játékosokat, így kötött ki Pápán a korábbi gólkirály, a 37 éves Waltner Róbert (ő legutóbb Siófokon futballozott), de Zalaegerszegről is érkezett három légiós, Bernardo Frizoni, Milan Bogunovics és Marián Sluka.

A hazaiak győzelmére 1.16 az odds, a döntetlenre 6.50, míg a Pápa idegenbeli sikerére 17.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply