Otthon folytatná menetelését a Debrecen

2014. November 8. Saturday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kondás Elemér
Három mérkőzés óta nem kapott ki a Dunaújváros labdarúgócsapata az NB I-ben, a diósgyőri 3-3-as döntetlen mellett a hazai pálya új villanyvilágítása mellett előbb a Haladást (1-0), majd a Pécs együttesét (3-2) is legyőzte.

 

Debrecenben nehezebb dolga lesz az együttesnek, akkor is, ha a Loki sincs csúcsformában az idén. A címvédő 13 forduló után mindössze 19 ponttal a 7. helyen szerénykedik, de Kondás Elemér együttese is lendületbe jött, az elmúlt egy hónapban csak a Ferencváros elleni 2-2 alkalmával veszített pontokat, emellett viszont nyert Fehérváron (2-1) és Pápán (2-0), itthon pedig a Honvédot intézte el (4-0).

Bajnokin a felek még nem találkoztak, tavaly viszont a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében már összecsaptak: akkor Dunaújvárosban 1-1-es döntetlen született, a visszavágót viszont a Debrecen nyerte 2-0-ra.

A hazaiaknál Mészáros Norbert és Ibrahima Sidibe mellett egy hete megsérült Szakály Péter és l’Imam Seydi is, míg Kulcsár Tamás négymérkőzéses eltiltást kapott, így rá sem számíthat Kondás Elemér. René Mihelic ugyanakkor visszatért, és a múlt héten – július óta először – pályára is lépett.

“Hazai pályán csak a győzelem számít elfogadhatónak, de ellenfelünk eddigi teljesítménye nem téveszthet meg bennünket, figyelnünk kell az újvárosiak támadójátékára. Keretünk elég erős ahhoz, hogy pótoljuk a hiányzókat, remélem, győzünk, és feljebb kapaszkodunk a tabellán” – nyilatkozta Zsidai László, a Debrecen középpályása.

Az újvárosiak szakvezetője, Dobos Barna azt nyilatkozta, tudja, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei. “Egy egyre jobb formában lévő csapat ellen játszunk, bravúrra lenne szükségünk” – jelentette ki. A csapatban akadnak hiányzók, a legújabb sérült Józsi György, akinél mélyvénás trombózist állapítottak meg a vádlijában.

A Debrecen győzelmére 1.33 az odds, a döntetlenre 5.00, míg a Dunaújváros vendégsikerére 9.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply