Ötgólos mérkőzésen nyert az Újpest

2014. October 24. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Az Újpest hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyult a Nyíregyházánál a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

 

Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 3-2 (2-1)

Szusza Ferenc Stadion, 2000 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Simon K. (12.), Bardhi (27.), Stanisavljevic (83.), illetve Pekár (42.), Molnár (88.)
sárga lap: Heris (80.), illetve Nagy Z. (20.), Kostic (29.), Gengeliczki (57.), Törtei (61.), Spitzmüller (77.)

  • Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Heris, Forró (Kosovic, 79.) – Nagy G. (Rojo, 88.), Bardhi, Balogh B., Vasiljevic, Suljic (Stanisavljevic, 66.) – Simon K.
  • Nyíregyháza: Balogh J. – Nagy Z. (Fodor, 69.), Gengeliczki, Törtei, Szokol – Zivanovic (Molnár, 75.), Pákolicz, Kostic, Sándor I. (Spitzmüller, a szünetben), Pekár – Koller

Az első félidő nagy részében az történt a pályán, amit az Újpest akart. Ennek eredményeként a fővárosi csapat már a játékrész közepére kétgólos előnyre tett szert, majd a továbbiakban is kontrollálta a játékot. A vendégcsapat azonban – amelynek kispadján a hét elején váltotta Csábi Józsefet Mátyus János – a szünet előtt nem sokkal váratlanul szépített, mégpedig úgy, hogy a gólpasszt adó Koller Krisztián a labdaszerzése, illetve pontos átadása előtt a partjelzőt is megkerülte.

Fordulás után kiegyenlítettebbé vált a játék, a Nyíregyháza aktívabban futballozott, de továbbra sem volt igazán veszélyes. Az Újpest bő tíz perccel a találkozó vége előtt bebiztosíthatta volna győzelmét, Stanisavljevic azonban kihagyta a Vasiljevic lerántásáért megítélt 11-est, nem sokkal később viszont egy kiugratással szépen futott el, és ezúttal már nem hibázott. A három pont így az összességében jobban játszó fővárosi csapaté lett, mert a Nyíregyháza már csak szépíteni tudott.

sgr \ spi \ blz

MTI 2014. október 24., péntek 21:07

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply