Összeszedték magukat a hollandok

2014. July 13. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Ron Vlaar
Nem sikerült felállni a németek elleni 7-1-es vereség okozta sokkból a brazil labdarúgó-válogatottnak, Luiz Felipe Scolari együttese ugyanis nagyon sima, 3-0-s vereséget szenvedett Hollandiától, és óriási csalódást okozva érmet sem szerzett a világbajnokságon.

 

Pedig a házigazda többre, aranyra vágyott, de a vébén kiderült, Neymarral együtt sem ütőképes az együttes, a Barcelona támadója nélkül pedig szinte veszélytelen az ellenfél kapujára. A brazil védelem pedig sohasem a megbízhatóságáról volt híres, ezt negyedóra alatt be is bizonyította. A második percben Thiago Silva rántotta le a kiugró Arjen Robbent, az algériai játékvezető két nagy hibát is elkövetett: a brazilnak csak sárga lapot adott, a 16-oson kívüli szabálytalanságért pedig büntetőt ítélt, amit Robin Van Persie bevágott. Negyedóra múlva növelte előnyét Hollandia, egy leshelyzetet elnézet a játékvezető, a jobb oldali beadást David Luiz éppen Daley Blind elé fejelt, aki köszönte, levette és a bal felsőbe zúdította.

0-2 után ugyan a brazilok megpróbáltak támadni, de Oscar kivételével egyetlen épkézláb támadójuk nem akadt, így ezek a próbálkozások eleve halálra voltak ítélve. Georginio Wijnaldum révén a ráadásban még egy gólt szereztek a hollandok, akik így veretlenül szerezték meg a bronzérmet.

“Nagyon nehéz volt ráhangolódnunk a mérkőzésre. A braziloknak egy nappal több pihenés jutott, mi pedig eléggé életuntak voltunk. Rosszabb tizenegyesekkel kikapni, mint 7-1-re. Bután hangzik, de tényleg így van” – nyilatkozta Louis van Gaal holland szövetségi kapitány.

“Nagyon akartunk Argentína ellen, a meccs második felében mindent elkövettünk a gólszerzés érdekében, de nem jött össze. Aztán elbuktuk a büntetőket, emiatt nagyon sajnáltam a játékosokat. Ez elődöntő utáni első nap drámai volt, a második nap már egy kicsit jobb, de még mindig drámai. De aztán összeszedtük magunkat”.

A szakember elmondta, a játékvezető nagyon rosszul reagált az egész mérkőzésen, gyengén bíráskodott, az eredmény azonban alkalmat adott arra, hogy az utolsó percre becserélhesse harmadik számú kapusát, Michel Vormot, így minden holland labdarúgó szerepelt a vébén.

Egyetlen mérkőzés van hátra, az esti döntőben Németország 90 perc alatt elért sikerére 2.30 az odds, a döntetlenre 3.25, míg Argentína rendes játékidőben kiharcolt győzelmére 3.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply