Argentína nem csak Messiből áll

2014. July 13. Sunday in Hírek, Világbajnokság 2014

Joachim Low
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szerint csapata készen áll arra, hogy történelmet írjon, és első európai csapatként Dél-Amerikában nyerjen világbajnoki címet.

 

A Nationalelf vasárnap este Argentína ellen lép pályára a riói Maracanában, és az eddigi mutatott teljesítmények alapján esélyesnek számít.

“Tudjuk, hogy történelmet írhatunk. Korábban a saját kontinensükön mindig a latin-amerikaiak uralkodtak, most plusz örömet jelentene az aranyérem mellett, hogy Dél-Amerikában leszünk világbajnokok” – jelentette ki Löw.

Az ellenfél Argentína lesz, és a szurkolók azt várják Lionel Messitől, hogy vegye a vállára a csapatot, és vezesse ugyanúgy világbajnoki elsőségre, mint tette 1986-ban a legendás Diego Maradona.

A német kapitány azonban nem tart Messitől. “Nincsen bennünk semmilyen félelem, ezen a mérkőzésen két olyan csapat csap össze egymással, akik korábban mindig izgalmas párbajt vívtak egymással. Argentína azonban nem csak Messiből áll, aki ezt hiszi, nagy hibát követ el. Ez nem Messi-függő válogatott, hiszen olyan klasszisokkal rendelkezik, mint Angel Di María, Sergio Agüero vagy Gonzalo Higuaín. Nem szabad a brazilok elleni 7-1-ből kiindulni, a döntő mindkét résztvevője azonos szint en áll, és mi tiszteletben tartjuk az ellenfél erejét.”

A szakember elmondta, a jövő mindenképpen Németországé, hiszen Mesut Özil, Andre Schürrle, Thomas Müller vagy Ilkay Gündogan és Marco Reus is nagyon fiatal még. Ilyen kerettel és utánpótlással a válogatott évekig a világ legjobbjai között maradhat.

Ami a kereteket illeti: a németeknél Mats Hummels kisebb sérüléssel küzd, de várhatóan ott lesz a pályán. Az argentin Angel di María edzett már, de csak csereként lesz bevethető, Sergio Agüero viszont elfoglalhatja Ezequiel Lavezzi vagy Gonzalo Higuaín helyét. A belbekk Marcos Rojo ugyan nem tudta befejezni a pénteki edzést, de bokasérülése állítólag már a múlté.

Argentína világbajnoki címére 2.25 az odds, a németek aranyérmére 1.66 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply