Oroszország készen áll az Eb-selejtezőre

2014. September 8. Monday in Hírek, UEFA EURO-2016

Fabio Capello
Liechtenstein ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezőkön az orosz labdarúgó-válogatott, amely a sikertelen világbajnoki szereplés ellenére továbbra is az olasz Fabio Capello irányításával vág neki az újabb kvalifikációnak. Az olasz szakembert sok támadás érte, amiért az évi 2,5 milliárd forintnyi fizetése ellenére semmit sem tudott elérni a vébén, ráadásul Capello nehezményezte, hogy egymás után háromszor is késve kapta meg fizetését.

 

Az olasz tréner most arra készül, hogy egy sikeres selejtezővel visszanyerje a sajtó és a közönség bizalmát, a szerdai, Azerbajdzsán ellen aratott 4-0-s győzelem után Liechtenstein alkalmas ellenfél lehet a tökéletes kezdésre. A hét közepén Alekszander Kerzsakov kétszer, Szergej Ignasevics és Vlagyimir Granat egy-egy alkalommal volt eredményes.

A hazaiaknál a legjobb csatár, a Dinamo Moszkvát erősítő Alekszander Kokorin, az orosz bajnokság gólkirálya, Artyom Dzjuba (Szpartak), valamint Igor Gyeniszov (Dinamo) sérült. Capello viszont a vb-kerethez képest újakat is kipróbált, így ismét felfedezte a Real Madrid második csapatától előbb Sevillába, majd a mostani szezonban a Villarrealhoz igazolt Gyenisz Cserisevet. A szakember várhatóan az Akinfejev – V. Berezuckij, Szmolnyikov, S. Ignasevics, Kombarov, Cserisev, Glusakov, Szamedov, Satov, Dzagojev, Kerzsakov kezdőcsapatot küldi majd pályára.

“Az azeriek elleni meccs azért volt fontos, mert a csapat közel azonos szintet képvisel, mint hétfői ellenfelünk. Liechtenstein agresszív és odaadó futballt játszik, de mi készen állunk a selejtezőre, nemcsak a nyitómérkőzésre, de az egész sorozatra” – nyilatkozta Capello.

Az ellenfélnél Rene Pauritsch szövetségi kapitány nem izgul, azt mondta, nincs veszítenivalója csapatának. Az együttes csütörtökön Bosznia-Hercegovinától kapott ki 3-0-ra, a szakember abban bízik, ez, illetve az oroszok nagy sikere elbizakodottá teheti a hazaiakat.

“Ha ebből indulnak ki az oroszok, és azt hiszik, hogy könnyen gólt szereznek ellenünk is, azaz lebecsülnek bennünket, akkor abból akár jól is kijöhetünk” – nyilatkozta a kapitány, aki Daniel Kaufmannt személyes okok miatt hazaengedte családjához, míg Dennis Salanovic kisebb sérüléssel bajlódik.

A hazaiak győzelmére 1.062 az odds, a döntetlenre 15.00, míg Liechtenstein idegenbeli sikerére 51.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply