Vereséggel kezdett Pintér válogatottja

2014. September 8. Monday in Hírek, Magyar válogatott, UEFA EURO-2016

Dzsudzsák Balázs
A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-1-re kikapott Észak-Írországtól, Pintér Attila szövetségi kapitány szerint ki kell elemezni a vereséghez vezető hibákat.

 

Megkezdte szereplését a magyar válogatott a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság selejtezőiben. Pintér Attila csapata a gyenge felkészülési meccsek után mindenképpen győzni szeretett volna, ám az ötlettelen gárda hiába szerzett vezetést hazai pályán, a hajrában kapott két góllal végül kikapott.

Az első játékrészben egyik csapat sem villogott, helyzet is alig akadt, sőt, az első negyvenöt percben még kapura lövést sem lehetett feljegyezni. A gyenge színvonalú összecsapás gólnélküli döntetlennel folytatódott a szünet után, a magyar válogatott némi fölénye pedig a 75. percben érett góllá. Dzsudzsák Balázs szöglete után Priskin Tamás előzte meg a védőket, majd a kapuba fejelt. Azonban a hajrában két nagy védelmi megingást váltott gólra az északír válogatott, a 81. percben egy gyors kontra végén Kyle Laffferty passza után a teljesen tisztán hagyott Niall McGinn helyezett a magyar hálóba. A 88. percben egy lepattanó után McGinn passzolt középre, ahol a menteni igyekvő Vanczák Vilmos lábáról saját kapujába pattant a labda.

“Mindenképp nyerni szerettünk volna, és a második félidőben is mentünk előre, tettük a dolgunkat. A játékosok mindig is próbálták segíteni egymást, de kevés mérkőzés van bennük, ezt is el kell ismerni. Minél gyorsabban ki kell elemeznünk a hibáinkat” – fogalmazott Pintér Attila a meccs után.

Az Európa-bajnoki selejtezők hétfőn folytatódnak, az E csoportban Svájc, Angliát látja vendégül: a svájciak győzelmének az oddsa 2.50, a döntetlenre 3.20, az angolok sikerére 2.87 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply